A fost seara șoferilor băuți la volan. Capturile polițiștilor cărășeni

A fost seara șoferilor băuți la volan. Capturile polițiștilor cărășeni

„Ieri, 18 februarie, în jurul orei 18.00, polițiști de la Poliția Orașului Anina au oprit pentru control pe DN 58, pe strada Libertății din Anina, un autoturism condus de un bărbat de 48 de ani din localitate, care se afla sub influența alcoolului, la testarea cu aparatul etilotest rezultând o alcoolemie de 1,97 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Tot ieri, la ora 22.30, polițiștii reșițeni au oprit pentru control, pe strada Timișoarei din Reșița, un autoturism condus de un tânăr de 31 de ani, care la testarea cu aparatul etilotest a rezultat că avea o alcoolemie de 1,07 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Un alt bărbat de 39 de ani din Reșița a fost depistat azi-noapte, în jurul orei 22.47, în timp ce conducea un autoturism pe strada Timișoarei, având o concentrație de alcool în aerul expirat de 0,66 mg/l.

În toate cazurile, conducătorii auto au fost conduși la spital, unde le-au fost prelevate mostre biologice pentru stabilirea alcoolemiei în sânge, polițiștii continuă cercetările în cadrul dosarelor penale întocmite, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Caraș-Severin, Alina Boeru.

 

Vă reamintim că legea pedepsește infracțiunea de conducere pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibație alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge, cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă.

Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin desfășoară săptămânal acțiuni pentru prevenirea și combaterea victimizării prin accidente rutiere, în urma conducerii sub influența alcoolului sau altor substanțe.

De la începutul anului, polițiștii cărășeni au reținut 45 de permise conducere pentru conducere sub influența sau a altor substanțe, dintre care în 21 de cazuri au fost deschise și dosare penale.

Înainte de a vă urca la volan după ce ați consumat băuturi alcoolice, țineți cont de faptul că alcoolul dăunează grav șoferilor: afectează viteza de reacție, diminuează coordonarea și scade vigilența.

În România, toleranța este de 0,00 în ceea ce privește consumul de alcool la volan.

Fiți conștienți de faptul că atunci când conduceți vehicule după ce ați consumat alcool sau alte substanțe, vă puteți pierde libertatea sau chiar viața!

 

Fiți responsabili! Nu vă urcați la volan după ce ați băut!

Citeste si:  ACȚIUNI DE VERIFICARE A RESPECTĂRII MĂSURILOR DE PROTECȚIE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *