ACȚIUNE PENTRU SIGURANȚA TRANSPORTURILOR

ACȚIUNE PENTRU SIGURANȚA TRANSPORTURILOR

Polițiștii de la transporturi continuă acțiunile, la nivel național, pentru siguranța cetățenilor care călătoresc și pentru limitarea creșterii numărului de infectări în rândul acestora, ca urmare a pandemiei SARS COV-2. În județul Caraș-Severin, pe parcursul zilei de ieri, a fost verificat, în principal, modul în care sunt respectate normele sanitare, în 10 trenuri de călători și în stațiile de cale ferată din Caransebeș și Reșița.

Ieri, 28 octombrie 2020, polițiștii de la transporturi au  desfășurat o acțiune, coordonată la național, de către Direcția de Poliție Transporturi, în trenurile de călători și în stațiile de cale ferată, pentru limitarea efectelor pandemiei de SARS COV-2 și creșterea siguranței călătorilor.

La acțiune au participat 14 polițiști din cadrul Serviciului Județean de Poliție Transporturi Caraș-Severin, care au fost prezenți în trenurile de călători și zona stațiilor de cale ferată, acționând pentru păstrarea măsurilor de siguranță sanitară în rândul călătorilor.

Polițiștii au legitimat 57 de persoane și au aplicat 18 sancțiuni contravenționale, în valoare de 3.500 de lei, dintre care 14 la Legea nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 și 4 sancțiuni  la Legea nr. 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

 

Serviciului Județean de Poliție Transporturi Caraș-Severin acționează zilnic în gări și în trenurile de călători pentru respectarea măsurilor legale impuse de autoritățile naționale pentru prevenirea transmiterii virusului SARS COV-2, precum și pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică.

De la data desfășurării acțiunii, la sistemele de amplificare din stațiile de cale ferată rulează mesaje audio cu caracter preventiv realizate de Poliția Transporturi și difuzate cu sprijinul C.N. C.F.R. S.A. și S.N.T.F.C. C.F.R. Călători S.A.

Citeste si:  Accident grav în Caransebeș

CFR Călători face apel la călători să NU urce în tren, dacă la casa de bilete li se comunică faptul că nu mai sunt locuri. Recomandarea este valabilă și pentru persoanele posesoare de abonamente/autorizații.

Pentru a avea o predictibilitate a cererii de transport, inclusiv a persoanelor care au abonamente/autorizații și pentru a putea fi, astfel, dimensionată cât mai bine capacitatea trenurilor la numărul de locuri solicitat, recomandăm tuturor călătorilor procurarea biletelor din timp.

Este important ca pasagerii să evite aglomerația și să nu aleagă pentru destinația lor doar trenurile de la orele de vârf. Dacă vor face rezervări din timp, se pot suplimenta în mod operativ trenurile, înainte de plecare.

Purtarea măștii de protecție la bordul trenurilor CFR Călători este obligatorie pe toată durata călătoriei, precum și în zonele de așteptare a trenurilor – stații de cale ferată, peroane, săli de așteptare.

Suntem la datorie, pentru siguranța cetățenilor și vom aplica în continuare legea, în toate situațiile în care se impune luarea măsurilor legale.

Sursa:

INSPECTORATUL DE POLIŢIE JUDEŢEAN CARAŞ-SEVERIN

Foto arhiva

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *