Acțiunea „ FOC DE ARTIFICII”, la final-Peste 376 de kg de articole pirotehnice au fost confiscate

Acțiunea „ FOC DE ARTIFICII”, la final – Peste 376 de kg de articole pirotehnice, în valoare de aproximativ 14.500 de lei, au fost indisponibilizate de polițiștii cărășeni, în cadrul acțiunii naționale ,,Foc de Artificii”. Din fericire, în perioada Sărbătorilor de Iarnă, în județul nostru nu au fost înregistrate evenimente negative ca urmare a folosirii fără drept, a materialelor pirotehnice.

Inspectoratul de Poliție Județean Caraș-Severin a desfășurat, în perioada 23 noiembrie 2020 –11 ianuarie 2021,  acțiunea națională ,,Foc de Artificii”, coordonată de către Direcția Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din Inspectoratul General al Poliției Române.

Acțiunea a avut ca scop verificarea legalităţii desfăşurării operaţiunilor cu articole pirotehnice, de către persoanele fizice şi juridice, în perioada sărbătorilor de iarnă.

În județul nostru, polițiștii au derulat 43 de activități de control în complexe, pieţe, târguri şi alte obiective și au fost controlate 10 persoane fizice şi juridice autorizate.

Astfel, au fost depistate 11 persoane fizice şi juridice neautorizate să desfășoare activități cu materiale pirotehnice, fiind constatate 12 infracţiuni și aplicate 3 sancțiuni contravenționale privind nerespectarea legislației în domeniu, în valoare totală de 4.500 de lei.

În cadrul dosarelor penale instrumentate, polițiștii, sub coordonarea procurorilor, au efectuat 7 percheziții domiciliare, la adresele unor persoane bănuite de deținere și comercializare, fără drept, de materiale pirotehnice, în urma cărora au fost ridicate articole pirotehnice, bani și diferite mijloace materiale de probă.

De asemenea, pe perioada derulării acțiunilor au indisponibilizate, în vederea confiscării, peste 376 de kilograme de articole pirotehnice, din categoriile F1, F2 și P1, în valoare de peste 14.500 de lei.

Citeste si:  (P) Franciza American Hot Dog, în gura caransebeșenilor prin Virefo

Mulțumim cetățenilor care au respectat legislația pe linia articolele pirotehnice, anul acesta nefiind înregistrate evenimente negative, precum răniri, distrugeri sau incendii, ca urmare a folosirii  neadecvate a acestor materiale.

Nu uitați!

 

Articolele pirotehnice de tip petardă, încadrate în categoria P1, apărute pe piața românească, nu sunt destinate a fi folosite în scop de divertisment, utilizarea acestora fiind permisă în cazuri deosebite, de persoanele aflate în pericol, pentru a îndepărta animalele agresive sau sălbatice, de către fermieri sau de alte categorii profesionale ce utilizează astfel de articole pirotehnice în scop tehnic.

 

De asemenea, persoanele juridice autorizate nu pot comercializa către alte persoane juridice autorizate decât articole pirotehnice din categoriile pentru care au fost autorizate, ne-a precizat Alina Boeru, purtător de cuvânt al IPJ CS

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *