Acțiuni ale polițiștilor pentru siguranța traficului rutier

Acțiuni ale polițiștilor pentru siguranța traficului rutier pe drumurile publice din județ.

În perioada 30 iulie – 01 august 2021, polițiștii cărășeni au acționat pe raza întregului județ, în vederea prevenirii și combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, aplicând aproape 400 de sancțiuni contravenționale celor care au încălcat prevederile legislative în vigoare. Ca măsură complementară, au fost reținute și retrase 23 de permise de conducere și certificate de înmatriculare.În acest sfârșit de săptămână, polițiștii rutieri și cei cu atribuții pe linie de poliție rutieră au continuat activitățile pentru conștientizarea participanților la trafic cu privire la riscurile la care se expun dacă nu respectă normele rutiere în timpul deplasării pe drumurile publice.

 

Pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat 385 de sancțiuni contravenționale, dintre care 182 pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum.

 

6 șoferi care nu au respectat regulile privind depășirea, 2 conducători auto care au condus autovehicule aflându-se sub influența băuturilor alcoolice, având o concentrație în aerul expirat de până la 0.40 mg/l alcool pur și alți 6 care au depășit cu mai mult de 50 km/h limita de viteză maximă admisă pe anumite tronsoane de drum, au fost sancționați contravențional, concomitent cu suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

 

Pentru abaterile constatate, au fost reținute în vederea suspendării, 21 de permise de conducere și retrase 2 certificate de înmatriculare.

 

Alți 33 de conducători auto și pasageri au fost sancționați contravențional pentru nepurtarea centurii de siguranță, precizează Alina Boeru, purtătorul de cuvânt al IPJ Caraș-Severin.

Citeste si:  Începe administrarea dozei de rapel ( doza 3) în România

 Pentru deplasarea în condiții de siguranță, polițiștii vă recomandă:

 

Adaptaţi permanent viteza de deplasare la condițiile de drum și de trafic!

Nu vă angajaţi în efectuarea de depăşiri riscante sau neregulamentare!

Respectaţi normele rutiere privind prioritatea de trecere, indiferent că este vorba despre pietoni sau alte vehicule!

Nu conduceţi sub influenţa băuturilor alcoolice!

Folosiţi centura de siguranţă, vă poate salva viaţa în caz de accident!

Nu conduceţi dacă vă simţiţi obosiţi!

 

Acțiunile pe linie rutieră continuă și în zilele următoare, polițiștii fiind prezenți la datorie pentru siguranța dumneavoastră!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *