ACȚIUNI PENTRU PREVENIREA RĂSPÂNDIRII SARS-CoV-2 ȘI LIMITAREA INFECTĂRII CU ACEST VIRUS

ACȚIUNI PENTRU PREVENIREA RĂSPÂNDIRII SARS-CoV-2 ȘI LIMITAREA INFECTĂRII CU ACEST VIRUS-Pentru prevenirea răspândirii și infectării cu virusul SARS-CoV-2, poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin, împreună cu jandarmi de la Inspectoratului de Jandarmi Județean Caraș-Severin, au continuat activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020 privind noile măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

 

Săptămâna aceasta, în urma activităților desfășurate pe raza întregului județ, au fost verificate 185 de societăți comerciale, peste 4.000 de locații de interes, 806 mijloace de transport persoane, fiind totodată legitimate peste 7.000 de persoane cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse.

Au fost derulate 53 de acțiuni punctuale, dintre care 41 au fost acțiuni independente ale poliției.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 152 de sancțiuni contravenționale, conform Legii nr.55/2020, în valoare totală de 22.750 de lei, dintre acestea 140 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală și 12 pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație.

Totodată, în cadrul activităților au fost utilizate dispozitivele electronice pentru verificarea certificatelor digitale, pentru peste 1.500 de persoane.

Vă recomandăm să respectați măsurile de protecție individuală și interdicțiile impuse de autorități.

Scopul polițiștilor nu este acela de a sancționa, ci de a asigura aplicarea legii, pentru siguranța tuturor.

Citeste si:  ACȚIUNI PENTRU SIGURANȚA CETĂȚENILOR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *