ACȚIUNI PERMANENTE PENTRU SĂRBĂTORI ÎN SIGURANȚĂ

ACȚIUNI PERMANENTE PENTRU SĂRBĂTORI ÎN SIGURANȚĂ- În perioada 30 aprilie – 3 mai a.c., pentru menținerea ordinii și siguranței publice, atât în proximitatea lăcașurilor de cult, cât și în zonele cu aflux mare de persoane, aproape 10.000 de polițiști vor acționa, la nivel național, cu 4.518 autospeciale.

Astfel, vor fi asigurate măsuri pentru menținerea ordinii publice în locurile aglomerate (gări, aerogări, piețe, târguri, oboare etc.), în proximitatea lăcașurilor de cult, unde urmează a se desfășura slujbe religioase, precum și în localitățile turistice, zonele de agrement și spre punctele de trecere a frontierei.

Polițiștii rutieri vor acționa pe căile de acces ce converg spre lăcașurile de cult și zonele de agrement, în punctele cu risc ridicat de accidente și la orele cu trafic intens, pentru combaterea excesului de viteză, prevenirea accidentelor și blocajelor rutiere, dirijarea, fluidizarea și controlul circulației pe principalele căi de comunicație spre și dinspre stațiunile turistice, precum și pe cele ce fac legătura cu punctele de trecere a frontierei.

Pentru monitorizarea traficului rutier și coordonarea dispozitivelor de circulație, pe principalele artere, în intervalele în care se preconizează un trafic intens, vor fi folosite elicoptere din cadrul Inspectoratului General de Aviație, în funcție de condițiile atmosferice și de evoluția valorilor de trafic înregistrate.

În această perioadă, 1.587 de polițiști rutieri, în media, zilnic, vor acționa, cu 801 autospeciale, pe principalele drumuri naționale și autostrăzi, pentru prevenirea accidentelor grave și fluidizarea traficului pe căile de acces din zona lăcașurilor de cult și a stațiunilor turistice.

Pentru prevenirea accidentelor de circulație grave și menținerea unei atitudinii prudente în trafic, polițiștii rutieri vor acționa cu 323 aparate radar în întreaga țară, inclusiv echipamentele de ultimă generație (dispozitivele True Cam).

Citeste si:  Intervenții contracronometru, ample operațiuni de căutare - salvare(FOTO)

Polițiștii de la transporturi vor asigura măsurile de ordine publică pe 266 de trenuri de călători, în 219 stații și triaje de cale ferată, în 10 aerogări şi 18 porturi la Marea Neagră sau pe Dunăre.

În noaptea de Înviere, pentru menținerea ordinii publice la aceste manifestări religioase, vor fi angrenați 5.623 de polițiști rutieri, de la ordine publică, de investigații criminale și din cadrul altor structuri.

Recomandăm cetățenilor să circule cu respectarea limitelor de viteze și să nu conducă vehicule dacă au consumat băuturi alcoolice.

De asemenea, le recomandăm să respecte indicațiile polițiștilor rutieri, care se află în trafic pentru siguranța tuturor.

Totodată, înainte de a pleca la drum, recomandăm tuturor șoferilor să se intereseze referitor la situația traseului pe care urmează să se deplaseze. Informații în timp real despre starea drumurilor pot fi găsite pe secțiunea Infotrafic a siteului oficial al instituției: www.politiaromana.ro.

Reamintim că, pentru a preveni infectarea cu virusul SARS-CoV-2, cetățenii trebuie să respecte recomandările privind purtarea corectă a măștii de protecție și igiena corespunzătoare a mâinilor, să evite zonele aglomerate și să păstreze distanța față de alte persoane.

În caz de nevoie sau dacă aţi asistat ori aveţi cunoştinţă despre comiterea vreunei fapte antisociale, apelaţi cu încredere la cel mai apropiat poliţist, ori sunaţi la 112 – Apelul Unic de Urgenţă, precizează oamenii legii.

SĂRBĂTORI FERICITE ȘI WEEKEND LINIȘTIT!

Foto: Arhiva

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *