Amenzi în valoare de 39.750 de lei aplicate în weekend

Amenzi în valoare de 39.750 de lei aplicate în weekend  – Pentru prevenirea și combaterea infectării cu noul coronavirus, sub autoritatea Instituției Prefectului, polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin și polițiști locali aflați în coordonarea operațională a Poliției Române, împreună cu reprezentanți ai Inspectoratului de Jandarmi Județean Caraș-Severin, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Caraș-Severin, Direcției de Sănătate Publică, Direcţiei Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor și Inspectoratului Teritorial de Muncă Caraș-Severin continuă activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

În acest sfârșit de săptămână au fost desfășurate acțiuni de verificare în zone aglomerate, în stațiunile montane, în trafic, centre comerciale, piețe, târguri, terase, în zona lăcașelor de cult, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului COVID-19.

La activități au participat 416 efective.

Au fost verificate 132 de societăți comerciale şi 526 mijloace de transport persoane, fiind legitimate peste 5.500 de persoane.

Pentru neregulile constatate au fost aplicate 362 de sancțiuni contravenționale, în valoare 39.750 de lei, dintre care 329 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, 12 pentru participarea la activități în spațiul public/privat/ închis pentru care au fost instituite restricții și 21 pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea.

Exemple:

 

Sâmbătă, 09 ianuarie 2021, în jurul orei 21.33, polițiști de la Poliția Orașului Anina au intervenit pentru întreruperea unui eveniment privat (petrecere), organizat într-un bar din oraș, la care participau 11 persoane.

 

Organizatorul evenimentului și cei 11 participanți identificați au fost sancționați contravențional pentru organizarea și participarea la astfel de activități, cu încălcarea prevederilor Legii nr.55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, toți cei prezenți părăsind locația.

 

 

 

Scopul poliţiştilor nu este aplicarea de sancţiuni, ci acela de a determina toți cetățenii să conștientizeze necesitatea respectării tuturor normelor sanitare şi prevederilor legale pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu Covid 19, însă nu vor fi tolerate abateri de la normele legale.

Facem apel la cetăţeni să păstreze distanţarea fizică, să poarte masca de protecţie, să respecte toate celelalte recomandări și să nu se expună la riscuri,  precizează Alina Boeru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Caraș-Severin.

 Foto arhiva

Citeste si:  Măsuri noi și extrem de dure anunțate de guvern

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *