Amenzi pentru nerespectarea măsurilor de prevenire a răspândirii COVID-19

Amenzi pentru nerespectarea măsurilor de prevenire a răspândirii COVID-19.

„În acest sfârșit de săptămână au fost desfășurate acțiuni de verificare în zone aglomerate, în trafic, centre comerciale, piețe, târguri, terase, în stațiunile montane, în zona lăcașelor de cult, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului COVID-19.

La activități au participat 480 de efective.

Au fost verificate 111 societăți comerciale și 1.153 de mijloace de transport persoane, fiind legitimate peste 4.500 de persoane.

Pentru neregulile constatate au fost aplicate 544 de sancțiuni contravenționale, în valoare 68.250 de lei, dintre care 475 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală și 68 pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea”, a precizat Alina Boeru, purtătorul de cuvânt al IPJ Caraș-Severin.

Scopul poliţiştilor nu este aplicarea de sancţiuni, ci acela de a-i determina pe toți cetățenii să conștientizeze necesitatea respectării normelor sanitare şi a prevederilor legale pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu Covid 19 și nu vor fi tolerate abateri de la normele legale.

Facem apel la cetăţeni să păstreze distanţarea fizică, să poarte masca de protecţie, să respecte toate celelalte recomandări și să nu se expună la riscuri.

Citeste si:  A găsit o borsetă cu 4.000 euro și peste 47.000 de lei, dar nu s-a bucurat prea mult

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *