Cinci „tineri și neliniștiți” au fost reținuți pentru tâlhărie calificată

Cinci „tineri și neliniștiți” au fost reținuți pentru tâlhărie. Două percheziții domiciliare efectuate și cinci tineri reținuți pentru tâlhărie calificată.

Ieri, 11 februarie, polițiști de la Poliția Municipiului Reșița, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Reșița, au dispus măsura reținerii pentru 24 de ore, față de 5 persoane, 3 tineri și 2 tinere, toți cu vârste cuprinse între 15 și 19 ani, din Reșița, bănuiți că duminică, 07 februarie, în jurul orei 18.20, având fețele acoperite cu măști de protecție, ar fi pătruns în locuința unui bărbat de 63 de ani, din municipiu, de unde, prin exercitarea de violențe asupra acestuia, ar fi sustras mai multe bunuri și bani.

„În cursul zilei de ieri, polițiștii, sub coordonarea procurorului, au pus în executare 2 mandate de percheziție domiciliară, emise de Judecătoria Reșița, la adresele tinerilor bănuiți de comiterea faptei, în urma cărora a fost ridicată o tabletă, despre care există presupunerea rezonabilă că ar fi fost sustrasă din locuința persoanei vătămate.

În acest caz au fost întocmite acte premergătoare sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tâlhărie calificată, iar cei 5 tineri au fost introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin.

În cursul zilei de astăzi, aceștia vor fi prezentați procurorului, pentru dispunerea de măsuri legale” a declarat Alina Boeru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Caraș-Severin.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

 

Citeste si:  Acțiuni ale polițiștilor pentru siguranța traficului rutier pe drumurile publice din județ

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *