Citim zi de zi

În data de 15 februarie 2023, elevii claselor a X-a și a XI-a de la Liceul Tehnologic „Max Ausnit” din Caransebeș, sub îndrumarea domnișoarei profesoare Adeline Jucos, au marcat Ziua Națională a Lecturii prin câteva activități.

Elevii clasei a X-a au vorbit despre scriitorii lor preferați, iar cei de a XI-a și-au prezentat cărțile favorite.

De asemenea, s-a discutat despre cât de importantă este lectura în viața lor de adolescenți, astfel, eleva clasei a XI-a, Busner Metea Magdalena și-a adunat ideile într-un text argumentativ, valorificând motto-ul „Citim zi de zi”:

În opinia mea lectura este importantă, deoarece ne ajută la dezvoltarea caracterului uman, fructificând imaginația și creativitatea.

În primul rând, lectura reprezintă principalul factor de sprijin în îmbunătățirea gândirii și exprimării corecte, expresive, fapt care valorifică nivelul intelectual și cultural al individului.

În al doilea rând, lectura ne ajută să ne descoperim latura emotivă prin prisma poveștilor asupra cărora suntem supuși când pătrundem în lumea magică a romanelor de dragoste sau de acțiune.

În concluzie, noi, elevii, iubim lectura și citim zi de zi, fiindcă este momentul în care ne relaxăm, ne deconectăm de realitate măcar pentru câteva clipe. Citește și tu, fii cool, susține lectura!

#CitimZideZi#

Busner Metea Magdalena
Clasa a XI-a
Liceul Tehnologic „Max Ausnit Caransebeș

Citeste si:  Zâmbete, emoție, culoare și mult soare, atât afară, cât și în sufletele noastre

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *