Controale la secțiile ATI (COVID) ale spitalelor din Caransebeș și Reșița

Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Semenic al județului Caraș-Severin au derulat o serie de controale la Spitalul Județean de Urgență din Reșița și la Spitalul Municipal de Urgență din Caransebeș, fiind vizate în speciale secțiile de ATI dedicate bolnavilor de Covid-19. În urma verificărilor, au fost găsite mai multe deficiențe, ambele spitale fiind amendate.Potrivit ordinelor în vigoare, Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”SEMENIC” al județului Caraș-Severin, prin personalul operativ din cadrul subunităților de intervenție desfășoară, începând de sâmbătă, 09.10.2021, verificări pe linia prevenirii și stingerii incendiilor (PSI) la nivelul secțiilor ATI-Covid-19 de la Spitalul Județean de Urgență Reșița, respectiv Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș.     

Pe timpul acestor verificări, efectuate din trei în trei ore, se urmărește  respectarea în  mod permanent a regulilor specifice pe linie de PSI și menținerea în parametrii a nivelului concetrației de oxigen.

De asemenea, prin personalul de specialitate, din cadrul Inspecției de Prevenire a unității noastre, au fost desfășurate două controale la secțiile ATI-Covid-19 din județ”, se arată în comunicatul de presă transmis de Compartimentul Informare și Relații Publice din cadrul ISU Semenic.Iată concluziile controalelor efectuate la cele două unități spitalicești:

  SPITALUL JUDEȚEAN DE URGENȚĂ REȘIȚA SPITALUL MUNICIPAL DE URGENȚĂ CARANSEBEȘ
Deficiențe privind organizarea activităţii de apărare împotriva incendiilor Nu sunt începute demersurile privind constituirea Serviciului Privat pentru Situații de Urgență. Nu sunt începute demersurile privind constituirea Serviciului Privat pentru Situații de Urgență.
Ușile subdimensionate de la saloane nu permit efectuarea evacuării pacienților, cu paturile aferente.
Deficienţe privind existenţa şi funcţionalitatea mijloacelor tehnice de apărare împotriva incendiilor Țevi de refulare, din dotarea hidranților interiori, neconforme. Instalație de hidranți de incendiu interiori nefuncțională: hidranții sunt neechipați, nu sunt verificați periodic, iar apa nu are presiune suficientă.
Asigurarea condiţiilor de intervenţie pentru stingerea unui eventual incendiu de către serviciile pentru situaţii de urgenţă Accesul autospecialelor de intervenție (AISI- Autospeciala de intervenție și salvare de la înălțime), la una dintre fațadele clădirii, în zona Secției ATI, nu este posibil din cauza unor copaci și a mașinilor parcate. Accesul autospecialei de intervenție (AISI-Autospeciala de intervenție și salvare de la înălțime), la una dintre fațade, nu este posibil din cauza unor copaci și a unor materiale de construcții depozitate.
Funcționarea din punct de vedere al securității la incendiu Au fost emise două avize de securitate la incendiu: unul pentru lucrarea ”Extinderea/dotarea infrastructurii UPU din cadrul Spitalului Județean de Urgență Reșița”- lucrări în curs de execuție și un alt aviz pentru ”Spitalul Județean de Urgență Reșița-județul Caraș-Severin-STAȚIONAR 1”- lucrări neîncepute; Nesolicitarea autorizației de securitate la incendiu; 
Nivelul oxigenului Nu au fost înregistrate creșteri peste nivelul admis de 23,5%; Au fost înregistrate valori ale concentrației de oxigen peste nivelul admis de 23,5% din volumul de aer
Nereguli cu caracter tehnic pe linia prevenirii situaţiilor de urgenţă Nu sunt suficiente prize independende aferente unui  pat; Exploatarea instalațiilor electrice cu improvizații (cabluri suspendate, becuri suspendate de conductori electrici, conductori electrici neizolați în doze de legătură fără capac);
Nerespectarea reglementărilor referitoare la utilizarea focului deschis și privind fumatul. Nu a fost prezentată decizia emisă de conducătorul instituție prin care să fie reglementate condițiile de utilizare a focului deschis și a fumatului.
Sancțiuni contravenționale aplicate Trei avertismente și o amendă în cuantum de 2.500 lei Patru avertismente și o amendă în cuantum de 500 lei. 
Citeste si:  VIDEO-Accident grav pe DN6! Trei persoane au murit

Foto: Arhiva

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *