Deputatul Ion Mocioalcă: „La mulți ani, bravi veterani! Cinste şi onoare memoriei eroilor noștri”

„La mulți ani, bravi veterani! Cinste şi onoare memoriei eroilor noștri”, transmite deputatul cărășean Ion Mocioalcă, cu ocazia Zilei Veteranilor. Președintele Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională din Camera Deputaților este de părere că faptele militarilor români au făcut ca România să fie apreciată în toată lumea.

Astăzi, 11 noiembrie, este ziua dedicată veteranilor care au reprezentat România în teatrele de operații. Începând cu anul 1991, când forțele noastre armate au avut prima contribuție externă, Drapelul național a fost purtat cu cinste și onoare în toate misiunile internaționale la care România a fost parte, în cele mai dificile teatre de operații.

Ziua Veteranilor din teatrele de operații, marcată pentru prima oară în 2014, are ca reper un moment de sacrificiu în numele țării, când, în data de 11 noiembrie 2003, a căzut la datorie în teatrul de operații din Afganistan primul militar român.

Aducem astăzi un omagiu și păstrăm vie memoria tuturor militarilor care și-au pierdut viața departe de țară și totodată cinstim onoarea și dedicarea militarilor români care au servit patria, faptele lor fiind cele care au făcut ca România să fie apreciată în toată lumea.

Tradiția reprezentării în teatrele de operații și misiuni în afara teritoriului național este în prezent continuată de aproximativ 1000 de militari ai Armatei României care își îndeplinesc cu profesionalism și dăruire toate misiunile încredințate, alături de aliați și parteneri.

În activitatea parlamentară, ca membru și președinte al Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranță națională am fost implicat și voi susține întotdeauna toate demersurile care asigură cele mai bune condiții pentru consolidarea Armatei României şi a calității vieții personalului militar, principali actori în procesul de poziționare strategică a ţării noastre în cadrul Alianței Nord-Atlantice.

La mulți ani, bravi veterani! Cinste şi onoare memoriei eroilor noștri”, se arată într-un comunicat de presă semnat de deputatul Ion Mocioalcă.

Citeste si:  Cazuri Covid-19 la mia de locuitori în județul Caraș-Severin

Ziua Veteranilor a fost instituită prin Legea nr.150/2014, privind modificarea şi completarea OUG nr.82/2006 pentru recunoaşterea meritelor personalului armatei participant la acţiuni militare şi acordarea unor drepturi acestuia şi urmaşilor celor decedaţi.

foto: arhivă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *