Două familii din Siria și Afganistan, depistate la malul Dunării de poliţiştii de frontieră de la Moldova Veche

Două familii din Siria și Afganistan, depistate la malul Dunării de poliţiştii de frontieră de la Moldova Veche. Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moldova Veche –I.T.P.F. Timişoara au depistat două familii din Siria şi Afganistan care au încercat să intre în ţara noastră din Serbia, traversând fluviul Dunărea cu ajutorul unei ambarcaţiuni gonflabile.În data de 24.10.2021, în jurul orei 10.00, la nivelul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moldova Veche, județul Caraş Severin, a avut loc o acțiune privind prevenirea și combaterea migrației ilegale în zona de competenţă.

Astfel, colegii noştri au depistat pe malul românesc al Dunării, în dreptul localităţii Coronini, opt persoane străine, dintre care doi minori, care nu îşi justificau prezenţa în zonă.

Imediat, persoanele în cauză au fost conduse la Spitalul orăşenesc Moldova Nouă unde li s-a făcut triajul epidemiologic şi apoi  la sediul sectorului pentru verificări.

În cadrul cercetărilor, polițiștii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt două familii din Siria şi Afganistan, familia din Siria fiind formată din mamă, tată și două fete în vârstă de 1 an și 9 ani, iar familia din Afganistan din mamă de 60 de ani și trei băieți cu vârste cuprinse între 20 şi 24 de ani. Cetăţenii străini au declarat că au trecut ilegal frontiera în România cu o ambarcaţiune gonflabilă, cu intenţia de a ajunge în Vestul Europei, precizează Politia de Frontiera.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Moldova Nouă, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ,,trecerea ilegala a frontierei de stat„, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Citeste si:  LA DATORIE PENTRU SIGURANȚA COMUNITĂȚII

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.