(e)Silviu Hurduzeu: „Cerem reluarea învățământului în forma clasică, cu respectarea normelor de igienă”

Silviu Hurduzeu, candidatul PSD Caraș-Severin pentru Camera Deputaților consideră decizia guvernului liberal de a închide școlile ca fiind una iresponsabilă. Acesta atrage atenția că niciun alt stat european nu a luat o astfel de măsură și solicită responsabililor de la București reluarea învățământului în forma clasică, cu respectarea normelor de igienă.

Iresponsabilitatea guvernului liberal are consecințe grave asupra educației copiilor, mai ales a celor din ciclul primar.

Decizia guvernului Orban de a închide toate școlile are efecte foarte grave și pe termen lung pentru generația tânără. Niciun alt stat european nu a luat o asemenea măsură, tocmai pentru că sunt responsabili și știu că efectele ar fi catastrofale. Pentru că ei chiar își doresc o populație educată și fac eforturi în acest sens.

Cei mai afectați de această decizie sunt în primul rând copiii din ciclul primar care nu au cum să învețe să scrie și să citească online, indiferent de dotarea tehnică pe care o au la dispoziție. Acest lucru se învață doar în sala de clasă, împreună cu învățătorul, așa cum am învățat fiecare dintre noi. În acest mod riscăm să avem o întreagă promoție de copii nealfabetizați.

Acestora li se adaugă cei care nu au posibilități tehnice de a participa la educația online, indiferent de nivelul de învățământ la care se află. Lor practic nu li se asigură accesul la educație în toată această perioadă.

Cerem reluarea învățământului în forma clasică, cu respectarea normelor de igienă și cu carantinarea exclusiv a claselor sau școlilor în care apar probleme. Așa cum cerem și dotarea de urgență a tuturor copiilor din această țară cu tehnologia necesară pentru ca toți să poată participa la educația online.

România are nevoie de o generație educată!”, este mesajul transmis de social-democratul Silviu Hurduzeu.

Citeste si:  Accident în apropiere de Glimboca. Un șofer a fost transportat la spital

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.