Filipescu, manager Aquacaraș: „În ce privește deszăpezirea județului, suntem cei mai buni dintre cei buni!“

Gheorghe Filipescu, manager al SC Aquacaraș SA, a vorbit în fața jurnaliștilor despre modul în care societatea pe care o conduce este implicată în deszăpezirile din Banatul de Munte.

În primul rând conducătorul Aquacaraș a prezentat tronsoanele de drumuri județene unde utilajele Aquacaraș au intervenit și vor continua să intervină în această perioadă, acestea fiind:

Zona 3 – Reșița, deszăpezirile Aquacaraș vizează DJ  583, de pe DN 58A – Scăiuș și până la limita jud.Timiș, DJ  582 A, Reșița (DJ 582) – Tîrnova, DJ  572, Comorâște – Forotic – Brezon – Surducu Mare – Dodiu – Tirol – Fizeș – Berzovia, DJ  572, Berzovia – Vermeș – limita cu județul Timiș, DJ  587, Delinești – Apadia – Brebu – Zorlențu Mare – Dezești – Fârliug – Valea Mare – Duleu (DJ 585), DJ  608 B, Zorlencior – Zorlențu Mare.

Pentru zona 5 Caransebeș, DJ  608 A,  Caransebeș ( DN 6)–Zervești–Turnu Ruieni-Borlova, DJ  608 B,  C – tin Daicoviciu – Copăcele – Ohaba Mîtnic, DJ  608 C, Slatina Timiș – Vîrciorova, DJ  680 A, Sacu (DN 6 km 474+525) – Tincova – Peștera – Maciova – Ciuta – Obreja (DN68), DJ  683, Zăvoi – Măru – Poiana Mărului, DJ  684 Rusca Montană – Voislova.

Pentru zona 2, Bocșa, Aquacaraș are de deszăpezit, DJ  583, Ezeriș (DN 58A) – Bocșa (DN 58B), DJ  585, Doclin – Bocșa, DJ  585, Ramna – Duleu (DJ 585), DJ  586, Bocșa – DJ 581  (Ocna de Fier), DJ  586 A, DJ  586 – Dognecea, DJ  586 A, Dognecea – DJ 581  (Secășeni).

Așadar, peste 300 de kilometri sunt „curățați“ de zăpadă cu utilajele și resursa umană Aquacaraș pe timpul iernii, acestea intervenind pentru îndepărtarea cu lamă a zăpezii de pe drumuri județene, sărărițe și alte utilaje care contribuie la o fluidizare a traficului din Banatul Montan.

Este o asumare fantastică prin care Filipescu i-a dat o mână de ajutor președintelui Dunca, dovedind că acest serviciu poate fi eficientizat!

În aceeași notă, managerul Gheorghe Filipescu a explicat încă odată că Aquacaraș NU EXECUTĂ lucrări de DESZĂPEZIRE pe arterele Prislop – Semenic, Prislop – Brebu Nou, Brebu Nou – Slatina Timiș, așa cum fals sunau acuzele unui jurnalist, în urma unui articol scris pe genunchi, doar pentru a scoate cu orice preț din context un vinovat pentru situația creată în weekend pe tronsonul Prislop-Semenic.

Citeste si:  Dacă îți lași inima în mâinile lui Dumnezeu, o va pune în pieptul cui o merită

Ne străduim să facem acest serviciu de deszăpezire în cele mai bune condiții. Nu spun că suntem perfecți, avem și noi problemele noastre interne pe care căutăm să le rezolvăm, dar să arunci cu o pată de noroi în societate chiar este prea mult și să spui că deszăpezirea este o pălărie prea mare pentru Aquacaraș e prea de tot.

Singura problemă, pe care de altfel o recunosc, e cea generată de căderea copacilor pe traseul spre Muntele Mic, dar au fost cauze care nu au ținut de contextul deszăpezirii. O spune cel care a fost la fața locului între Borlova și Muntele Mic și care a venit acasă ud până la piele. Pomii căzuți au generat și căderea liniei de transport a energiei electrice și a durat câteva ore până au venit și responsabilii de la ENEL pentru a repune sistemul energetic în funcțiune. Avem capacitatea, avem utilajele și bazele necesare, nu vreau să ne facă nimeni statuie, dar cei mai buni dintre cei buni eu cred că suntem.

Mă uit și la mesajele unora, eu am transmis un punct de vedere și prin intermediul paginii societății de socializare iar unii o țin langa, tot pe limba lor, cu multă aversiunea și multă răutate în condițiile în care la Aquacaraș se muncește la foc continuu și pentru a acoperi volumul de lucru pe care îl avem în proiectele câștigate; este o societate unde chiar și într-o zi de duminică te poți baza pe o echipă tehnică de peste 20 de persoane la orice oră!

Doamne ferește, așa cum a fost între Prislop și Semenic pentru cei care operează acolo, apropo, noi le-am împrumutat o freză pentru a rezolva situația pe platou, tocmai, nu spun că nu ni se poate întâmpla și nouă să întâmpinăm probleme pe tronsoanele pe care le gestionăm, dar până acum am depășit orice problemă întâmpinată. Mai mult decât atât, dacă suntem sănătoși și bine la vară mă gândesc să achiziționăm și utilaje pe care le folosește în prezent cei de la ISU Semenic pentru a fi de folos în orice moment pentru cetățenii județului“, a declarat același energic și entuziast manager Aquacaraș, Gheorghe Filipescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.