Foto&Video.Misiune de salvare

Misiune de salvare la Ciresa, Oțelu-Roșu.

Zi grea pentru militarii din Caraș-Severin, care au dat dovadă încă odată de profesionalism. În urma căderilor masive de apă, pe fondul codului roșu hidrologic de inundații, râul Bistra a crescut foarte mult și a izolat 4 case în cartierul Cireșa din orașul Oțelu Roșu. În cele 4 case se aflau 21 de persoane din care 9 adulți și 12 minori. Persoanele s-au refugiat în 2 din cele 4 case.

S-a luat legătura telefonic cu persoanele în cauza și nu au fost semnalate probleme din partea acestora. S-au intreprins mai multe încercări de a ajunge la ei cu ajutorul unei vole, dar fără succes. Ulterior, un echipaj de pompieri militari din cadrul Detașamentului de Pompieri Caransebeș au reușit să ajungă cu barca din dotare, dar din cauza debitului apei, oamenii nu au putut fi evacuați pe aceleași traseu.

Cu sprijinul salvamontiștilor cărășeni și al unei persoane fizice (omul de afaceri Romeo Dunca) care a pus la dispoziție un elicopter, s-a reușit transportul persoanelor cu barca până la o limbă de pământ de unde au fost preluați și transportați pe cale aeriană în siguranță. Imediat după aterizare, persoanele au fost consultate de un echipaj SMURD. Din fericire, nu au fost probleme de ordin medical. O singura persoană a fost tratată pentru o plagă superficială la membrul superior stâng.

Pentru coordonarea misiunilor de salvare, la fața locului s-au aflat prefectul județului Caras-Severin,  Cristian Gâfu, precum și comanda ISU Semenic Caraș-Severin. Pentru gestionarea acestei situații au fost angrenați pompieri profesioniști și voluntari, polițiști, salvamontiști, lucrători din cadrul Unității Speciale de Aviație Caransebeș și cetățeni. A fost prezent la fața locului și președintele Consiliului Județean Silviu Hurduzeu.

Citeste si:  Reținuți pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *