Germania: Testări obligatorii în întreprinderi?

Germania: Testări obligatorii în întreprinderi? Combaterea pandemiei este în regulă, dar nu în dauna economiei. Acesta a fost crezul politic de până acum. În al treilea val epidemiologic, însă, şi întreprinderile sunt luate în vizor.

Numărul noilor infectări creşte, al treilea val epidemiologic nu mai poate fi stopat în Germania. Epidemiologii anticipează o înmulţire a cazurilor fără precedent în ţară. Mutaţia britanică a coronavirusului este atât de contagioasă încât toate regulile considerate suficiente până acum în materie de prevenire a infecţiilor sunt puse sub semnul întrebării. Mai ales în spaţiile închise, notează deutsche welle

Aceasta face să se acorde atenţie unor spaţii care până acum au fost în mare măsură neglijate. Este vorba de hale de producţie, ateliere şi şantiere. Oficial, şi acolo trebuie respectate norme de igienă, dar în practică nu se preocupă mai nimeni de portul continuu şi corect al măştilor, de respectarea consecventă a distanţării fizice sau de funcţionarea instalaţiei de aerisire.

Insuficientă prudenţă

„Cred că pericolul pe care îl reprezintă virusul nu este încă luat în serios în toate întreprinderile şi de către toţi angajaţii”, apreciază pentru DW Carsten Burkhardt, membru în conducerea sindicatului din construcţii IG Bau. Pe unele şantiere nici nu există suficient de multe grupuri sanitare, dezinfectanţi şi apă pentru spălat mâinile. „Există multă neglijenţă”, afirmă Burkhardt.

Citește mai multe aici

Citeste si:  La doar 21 de ani, o tânără și-a găsit sfârșitul într-un tragic accident

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *