Gest extrem al unui bărbat din Iaz

Gest extrem al unui bărbat din Iaz, acesta a fost găsit spânzurat în podul casei.

Pe surse am aflat că bărbatul în vârstă de aproximativ 54 de ani, ar fi suferit o depresie mai veche, care azi l-ar fi făcut să recurgă la gestul extrem.

 

„Cadavrul bărbatului a fost transportat la morga Spitalului în vederea efectuării necropsiei și stabilirii cauzei decesului. Polițiștii continuă cercetările în acest caz”, a declarat pentru gugulanul.ro Alina Boeru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Caraș-Severin.

Iată ce scrie sfatulmedicului.ro, privind prevenirea actelor sinucigase:

Generalitati

Unei persoane care are tendinte sinucigase, chiar daca doreste sa fie ajutata, ii este dificil sa solicite sprijinul celorlalti. Cei mai multi oameni care se sinucid, nu-si doresc propriu-zis moartea ci vor doar sa nu mai sufere.

Prevenirea actelor sinucigase incepe cu recunoasterea si acordarea importantei necesare semnelor de avertizare. In cazul in care o persoana considera ca un prieten sau membru al familiei ar putea sa se sinucida, poate sa intervina teama de a discuta despre acest subiect, dar, vorbind deschis despre gandurile si sentimentele legate de sinucidere, poate salva o viata.

Este esential sa se ceara cat mai repede ajutor specializat! Atunci cand un individ arata ca il intelege pe celalalt, il sustine si il incurajeaza, sinuciderea ar putea fi evitata.

Intelegerea si prevenirea sinuciderii

Se estimeaza ca la nivel mondial, aproximativ 1 milion de oameni se sinucid in fiecare an. Ce determina atat de multe persoane sa renunte la propria viata? Este dificil de inteles care ar fi motivele, mai ales in cazul celor care nu sufera de depresie sau alte boli asemanatoare.

Citeste si:  Gugulania, Tara zeului Zamolxe

Sinucigasii sufera atat de tare incat nu gasesc alta optiune care le-ar putea indeparta durerea. Sinuciderea este o incercare disperata de a scapa de suferinta, care a devenit de nesuportat. Orbiti de sentimentele de ura, lipsa de speranta si de izolare, sinucigasii nu pot gasi nici o alta alternativa pentru situatia lor, decat moartea. Chiar daca sinucigasii isi doresc sa existe o alternativa la sinucidere, nu gasesc nici o alta rezolvare.

Citește aici mai multe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *