În doar 3 zile polițiștii cărășeni au reținut 26 de permise de conducere și retrase 18 certificate de înmatriculare.

În doar 3 zile polițiștii cărășeni au reținut 26 de permise de conducere și retrase 18 certificate de înmatriculare. În perioada 19-21 februarie 2021, polițiștii cărășeni au acționat pe raza întregului județ, în vederea prevenirii și combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, aplicând peste 650 de sancțiuni contravenționale celor care nu au respectat legislația în vigoare. Ca măsură complementară, au fost reținute și retrase 44 de permise de conducere și certificate de înmatriculare.

În acest sfârșit de săptămână, polițiștii rutieri și cei cu atribuții pe linie de poliție rutieră au desfășurat activități pentru conștientizarea participanților la trafic cu privire la riscurile la care se expun dacă nu respectă normele rutiere în timpul deplasării pe drumurile publice.

Pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat în total, 675 de sancțiuni contravenționale, dintre care 389 pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum.

Dintre cele 675 de sancțiuni contravenționale, 591 au fost aplicate pentru încălcarea prevederilor OUG 195 din 2002 privind circulația pe drumurile publice, iar restul pentru nerespectarea măsurilor de prevenire a răspândirii Covid-19.

63 de conducători auto și pasageri au fost sancționați pentru nepurtarea centurii de siguranță.

9 șoferi care nu respectat regulile privind depășirea și alți 9 care au depășit cu mai mult de 50 km/h, limita maximă de viteză admisă pe anumite tronsoane de drum, au fost sancționați contravențional, concomitent cu suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

Pentru abaterile constatate, au fost reținute în vederea suspendării, 26 de permise de conducere și retrase 18 certificate de înmatriculare.

De asemenea, în cele 3 zile, polițiștii au constatat 10 infracțiuni la regimul circulației rutiere, dintre care 6 privind conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

Citeste si:  A zecea tranșă de vaccin Pfizer BioNTech sosește mâine în țară

Exemple:

În noaptea de 20 spre 21 februarie a.c., în jurul orei 01.15, polițiști de la Poliția Orașului Anina au efectuat semnalul regulamentar de oprire unui autoturism care circula pe DN 58, conducătorul autoturismului refuzând să oprească și continuându-și deplasarea la intersecția cu DN 57B.

Polițiștii au pornit în urmărirea autoturismului cu autospeciala de serviciu, acesta fiind oprit în scurt timp. La volanul mașinii în cauză a fost identificat un tânăr de 25 de ani, din Anina, care la testarea cu aparatul etilotest a rezultat că avea o alcoolemie de 1,12 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Acesta a fost condus la spital, unde i-au fost prelevate mostre biologice pentru stabilirea alcoolemiei.

Polițiștii au întocmit dosar penal și continuă cercetările în acest caz.

Tot în noaptea de 20 spre 21 februarie a.c., în jurul orei 02.45, polițiștii Secției 8 Poliție Rurală Oravița au oprit pentru control, pe raza localității Grădinari, un autoturism condus de un bărbat de 33 de ani, din Doclin, care nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar la testarea cu aparatul etilotest a rezultat că avea o alcoolemie de 0,99 mg/l alcool pur în aerul expirat.

De asemenea, în urma verificărilor efectuate s-a stabilit că autoturismul avea valabilitatea plăcuțelor cu numerele de înmatriculare expirată.

Bărbatul a fost condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice, iar acesta a refuzat prelevarea.

În acest caz, polițiștii au întocmit acte premergătoare sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul neînmatriculat, fără a poseda permis de conducere și refuzul de la prelevarea de mostre biologice și continuă cercetările, se arată într-un comunicat remis de IPJ CS.

 

foto:arhiva

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *