La ce le-ar servi europenilor un paşaport de vaccinare?Suedia și Danemarca vor să introducă un paşaport de vaccinare

La ce le-ar servi europenilor un paşaport de vaccinare? Suedia și Danemarca vor să introducă un paşaport de vaccinare digital pentru a facilita libertatea de mișcare. Ce planuri au alte țări? Comisia pentru Etică din Germania s-a pronunțat împotriva unui asemenea certificat, notează dw.com

Suedia s-a făcut remarcată până acum pentru abordarea sa diferită în gestionarea pandemiei. În locul restricțiilor, cum au procedat celelalte țări europene, Suedia a mizat mai întâi pentru imunitatea de grup, iar ulterior a făcut apel la responsabilitate. În contextul unei rate a infecțiilor destul de mari, țara a fost des criticată. Conform universității Johns Hopkins, numărul suedezilor infectați cu noul coronavirus ar fi trecut de 600.000 până acum. În prezent, Suedia și Danemarca au ales împreună un alt drum, intenționând să introducă un paşaport de vaccinare digital.

Ce rol va avea certificatul de vaccinare?

Pentru ministrul suedez al Cercetării, Inovării și Digitalizării, Anders Ygeman, demersul are în primul rând rolul de a le permite cetățenilor să dovedească mai ușor că au fost imunizați. O dovadă care, în viitor, le-ar facilita deplasarea peste hotare sau la competiții sportive și evenimente culturale. Infrastructura digitală pentru noul paşaport va fi pusă la punct până la 1 iunie.

Danemarca a anunțat planuri similare încă înaintea Suediei. Certificatul danez le va fi de folos cu precădere persoanelor care călătoresc în interes de serviciu. Dovada vaccinării va putea fi disponibilă pe pagina online a Ministerului Sănătății sau pe telefonul mobil al persoanei respective. Alte posibile utilizări ale paşaportului danez de vaccinare nu au fost menționate.

foto; medicalfuturist.com

Citește mai departe aici

Citeste si:  Incident neobișnuit! O autoplatforma a ajuns direct în coridorul unei cabane de la Muntele Mic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *