Lucrări pe pârâul Măcicaș, la Constantin Daicoviciu

Importante lucrări de decolmatare și lărgire a albiei pârâului Măcicaș care străbate două sate ( Prisaca și Zăgujeni)  din  comuna Constantin Daicoviciu, din Caraș-Severin au loc în această perioadă ca urmare a unei investiții ce vizează zonele cu risc ridicat de inundații sau ruperi de mal.

Primarul comunei cărășene, Daniel Boambeş a declarat că această investiție este foarte importantă pentru comuna pe care o administrează, mai ales pentru satele Prisaca și Zăgujeni care au avut de suferit în urma inundaţiilor din trecut.

Lucrarea se realizează pe o lungime de 8 km, din care 4 km în intravilanul localităților Zăgujeni și Prisaca și 4 km în aval de Prisaca, la vărsarea Măcicașului către râul Timiș, în extravilan.

La ora actuală se lucrează în intravilanul localității Prisaca, se continuă lucrările începute de 2 ani. Anul trecut s-a făcut zona centrală a satului, iar acum se lucrează pentru a se finaliza întregul curs al pârâului Măcicaș ”.

 

 

Edilul a mai precizat că în viitorul apropiat se va construi un pod în apropiere de stația de epurare Prisaca, tot în cadrul acestui proiect.

Mulțumesc celor de la ABA Banat Timișoara pentru sprijinul extraordinar de mare acordat cetățenilor comunei noastre, mai ales având în vedere faptul că anul trecut în această perioadă am avut o inundație foarte mare care ar fi afectat mult mai grav gospodăriile dacă nu erau lucrările de regularizare a celor de la Apele Române ”, a mai declarat primarul comunei cărășene Constantin Daicoviciu, Daniel Boambeș.

Citeste si:  Sezonier român în Germania: "Muncă multă, drepturi puţine"

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *