O biserică românească din Ierusalim a fost vandalizată

O biserică românească din Ierusalim a fost vandalizată. Patriarhul Ierusalimului condamnă atacul extremiștilor israelieni împotriva Bisericii Ortodoxe Române.

„Preafericitul Părinte Patriarh Teofil al III-lea, Patriarhul Ierusalimului, a condamnat ieri la Ierusalim atacul comis de un extremist israelian împotriva Bisericii Ortodoxe Române, pe care Preafericirea sa a descris-o drept „biserică soră”.

O declarație făcută astăzi de Patriarhia Ortodoxă a Ierusalimului a exprimat condamnarea. Declarația a indicat, de asemenea, că atacurile extremiștilor israelieni împotriva bisericilor și moscheilor din Ierusalim sunt în creștere alarmantă, iar eșecul autorităților de a face față acestei creșteri, și toleranța lor față de astfel de acte teroriste, va duce cu siguranță la alimentarea mai intensă a conflictului din Orașul Sfânt pe care îl va ține încă mai departe de împlinirea păcii și a stabilității.

Preafericirea Sa, Patriarhul Ierusalimului, a cerut comunității internaționale să intervină prin deschiderea unui dialog cu guvernul israelian, cu scopul de a pune capăt acestor atacuri teroriste și încercărilor continue ale grupurilor israeliene extremiste de a schimba cu forța caracterul de mozaic al orașului Ierusalimului prin intimidarea credincioșilor creștini și musulmani, atacarea clericilor, scrierea de graffiti cu mesaje de ură pe pereții și ușile bisericilor și moscheilor și, de asemenea, prin încercările lor hidoase de a controla proprietățile Bisericii, așa cum este evident prin încercările grupurilor radicale israeliene de a prelua proprietățile Bisericii Ortodoxe de la Poarta Jaffa din Ierusalim, în special Hotelul Imperial, Hotelul Petra și alte bunuri imobiliare, folosind metode întortocheate și prin tranzacții corupte care implică mita, exonerarea și presiunea ilegitimă.

Preafericitul Patriarh Teofil al III-lea a subliniat că Patriarhia Ortodoxă a Ierusalimului și Bisericile Ortodoxe din Țara Sfântă de pe ambele maluri ale râului Iordan sunt alături de Patriarhia Ortodoxă Română și de Preafericitul Patriarh Daniel și o susțin pe deplin în acest act terorist care reflectă amploarea urii extremiștilor israelieni față de religia creștină în general și față de Biserica Ortodoxă în special”, se arată în comunicatul emis de Patriarhia Ierusalimului

Citeste si:  30 de transfugii „pescuiți” pe Dunăre de polițiștii de frontieră(VIDEO)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *