Peste 400 de polițiști s-au aflat, la datorie, în acest week-end, pe raza județului Caraș-Severin.

Peste 400 de polițiști s-au aflat, la datorie, în acest week-end, pe raza județului Caraș-Severin. În contextul sărbătoririi Anului Nou, polițiștii au fost angrenați în 75 de acțiuni organizate și misiuni de asigurare a ordinii și liniștii publice, intervenind la 148 de evenimente, dintre care 108 sesizate prin 112.

Pe parcursul celor 3 zile, polițiștii au început cercetările cu privire la 34 de infracțiuni și au aplicat 250 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 100.000 de lei.

Polițiștii rutieri au acționat pe cele mai aglomerate artere pentru evitarea blocajelor și prevenirea accidentelor de circulație.Ca urmare a măsurilor dispuse, în acest sfârșit de săptămână nu au fost înregistrate accidente rutiere grave, față de perioada similară a ultimilor 2 ani când a fost înregistrat câte un accident rutier grav.

Au fost depistați și conducători auto care nu au respectat regulile de circulație rutieră, fiind constatate 10 infracțiuni.

În urma abaterilor constatate, au fost reținute 27 de permise de conducere și au fost retrase 4 certificate de înmatriculare.

De asemenea, nu au fost înregistrate evenimente negative, răniri, distrugeri sau incendii, ca urmare a folosirii neautorizate a materialelor pirotehnice, până în prezent polițiștii cărășeni indisponibilizând peste 180 de kilograme de articole pirotehnice, deținute fără drept.Pentru limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2, polițiștii au verificat 84 de operatori economici și aproape 3.000 de persoane, fiind aplicate 16 sancțiuni contravenționale, în valoare de 5.000 de lei.

Facem un nou apel către cetățeni să respecte în continuare măsurile de protecție sanitară pentru a limita răspândirea virusului SARS-CoV-2.

Sfătuim conducătorii auto ca, înainte de a pleca de acasă, să se informeze cu privire la condițiile de drum și starea vremii astfel încât să prevină producerea unor situații de risc.

Citeste si:  La doar 21 de ani, o tânără și-a găsit sfârșitul într-un tragic accident

Foto: Arhiva

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *