Peste 900 de amenzi și aproape 100 de permise suspendate

Peste 900 de amenzi și aproape 100 de permise suspendate! ACȚIUNI ALE POLIȚIȘTILOR PENTRU SIGURANȚA  TRAFICULUI RUTIER 

În perioada 29 noiembrie – 4 decembrie 2022, polițiștii cărășeni au acționat pe raza întregului județ, în vederea prevenirii și combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, aplicând peste 900 de sancțiuni contravenționale celor care au încălcat prevederile legislative în vigoare.

De asemenea, au fost reținute în vederea suspendării aproape 100 de permise de conducere și au fost retrase 15 certificate de înmatriculare. 

În perioada minivacanței care s-a încheiat, polițiștii rutieri și cei de la structurile de ordine publică cu atribuții pe linie de poliție rutieră au fost prezenți în trafic și au continuat acțiunile reactiv-preventive pentru siguranța traficului rutier.

Pentru abaterile constatate, au aplicat 902 sancțiuni contravenționale, dintre care 438 pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum.

108 conducători auto au fost sancționați pentru că au condus autovehicule fără a purta centura de siguranță pe timpul deplasării.

32 de pietoni și 12 bicicliști care au fost sancționați contravențional pentru traversare neregulamentară și alte abateri.

52 de conducători auto care au depășit cu peste 50 km/h și peste 70 km/h limitele legale de viteză și alți 4 conducători auto care au condus autovehicule fiind sub influența alcoolului au fost sancționați contravențional, concomitent cu suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

Pentru abaterile constatate au fost reținute în vederea suspendării 99 de permise de conducere și au fost retrase 15 certificate de înmatriculare.

De asemenea, au fost constatate 13 infracțiuni la regimul rutier, 8 privind conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Citeste si:  Dorina Șovre, cetățean de onoare în comuna natală!

Exemple: → Prins beat la volan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.