Proiect ambițios al primarului Boambeș. Cum va arăta complexul de agrement din comună!

Tinerii din comuna Constantin Daicoviciu vor avea unde să își petreacă într-un mod plăcut timpul liber pentru că primarul Daniel Boambeș are planuri mari în acest sens. Și nu a rămas doar la stadiul de planuri, ci a alocat și fonduri de la bugetul local pentru realizarea unei baze de agrement care va cuprinde un teren de minifotbal, două bazine de înot, vestiare, grupuri sanitare, dar și alei și spații verzi.


„Ideea de a face acest proiect o am de mai multă vreme. Am încercat mai multe surse de finanțare, inclusiv o finanțare prin parteneriatul pe care îl avem cu comunitatea franceză, pentru că noi suntem înfrățiți cu o comună din Franța, de 25 de ani. Am încercat prin acest parteneriat să facem un obiectiv pentru comuna noastră, împreună, acest complex de agrement. Dar ei au renunțat la acest proiect pentru că a fost vorba de o sumă mare, nu dispuneau de sursă de finanțare pentru întreg proiectul.


O altă sursă de finanțare pe care am căutat-o a fost pe fonduri europene, însă întrucât comuna noastră nu are categoria de stațiune nu am putut să găsesc surse de finanțare pentru complexul de agrement și atunci singura soluție pe care am discutat-o în ședința de consiliu a fost să alocăm din buget bani pentru complexul de agrement”, a declarat pentru Gugulanul.ro primarul comunei, Daniel Boambeș.


Și lucrurile nu se opresc aici pentru că edilul vrea să îmbunătățească acest ansamblu de agrement, într-un proiect separat căutând surse de finanțare din bani europeni.


„Cu timpul, dacă vedem că este foarte eficient pentru populație, pentru tineret, vom recurge la o dezvoltare a complexului de agrement, să încercăm să atragem fonduri pentru căsuțe turistice pentru turiști, încercăm să acoperim terenul sintetic de fotbal, dacă se găsesc resurse financiare pentru a acoperi bazinele de înot.
Dar din bugetul local vom face acum doar această parte în aer liber”, a mai declarat primarul comunei Constantin Daicoviciu.

Citeste si:  Doi cetateni din Moldova Noua şi fiul lor 18 de ani au fost găsiţi fără viaţă într-o casă din Spania!


Bazinele de înot vor fi alimentate cu apă termală ce curge din izvorul aflat în vecinătatea bazinului, iar terenul de minifotbal va fi unul pentru echipe de 5+5 plus un arbitru și nu este prevăzut cu spații pentru spectatori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *