România are cel mai mare număr de morți în accidente rutiere raportat la numărul de locuitori, din Uniunea Europeană

România are cel mai mare număr de morți în accidente rutiere raportat la numărul de locuitori, din Uniunea Europeană.

În fiecare an, mii de oameni își pierd viața sau sunt răniți grav în accidente pe șoselele din Uniunea Europeană, iar România ocupă locul fruntaș. Între 2010 și 2020, numărul deceselor cauzate de accidente rutiere în Europa a scăzut cu 36%. Comparativ cu 2019, când s-au înregistrat 22.800 de victime, în 2020 și-au pierdut viața cu 4.000 mai puține persoane pe șoselele UE.

Statisticile oficiale ale Inspectoratului General al Poliției Române arată că în perioada 2009-2019, 22.400 de persoane au murit în accidente rutiere pe drumurile din România, cel mai multe victime fiind înregistrate în 2009, când au decedat aproape 3.000 de persoane.

Restricțiile impuse de pandemie au salvat vieți, însă este greu de măsurat impactul traficului rutier scăzut din timpul perioadei pandemice.

Anul trecut a fost înregistrată o scădere de 17% față de anul 2019, la nivel european. În ceea ce privește România, în 2020, accidentele rutiere au luat 1.646 de suflete, ceea ce reprezintă o scădere de 12% față de 2019.

Anul acesta, la nivel național s-au înregistrat 4.422 de accidente rutiere grave, soldate cu decesul a 1.619 persoane și rănirea gravă a altor 3.404.

Comparativ cu 2020, în România, în 2021, s-a înregistrat o scădere cu peste 24% a numărului total de accidente rutiere grave și cu 34% a persoanelor rănite grav, în schimb au decedat cu aproape 9% mai mulți oameni, respectiv aproape 150 de persoane.

Din datele statistice puse la dispoziție de către Inspectoratul de Poliție Județean Caraș-Severin, rezultă că în județul nostru, în primele 11 luni din acest an 33 de persoane au decedat în cele 80 de accidente rutiere grave înregistrate și alți 62 de oameni au fost răniți grav.

Citeste si:  O tânără care amenința că se aruncă de pe bloc a alunecat și a căzut în gol

Dintre aceste accidente, cele mai grave au fost cele înregistrate în ultimele luni ale anului, pe DN 6, în localitățile Cornea și Constantin Daicoviciu, în care și-au pierdut viața în total 8 persoane, majoritatea tineri.

Moartea vine pe roți! Haideți să-i punem frână! Mamă, tată, soră, frate, soț sau soție, fiu și fiică… cu toții avem o familie care ne așteaptă acasă. Așa că, „Grăbește-te încet!”, „Viața are prioritate!”, este mesajul pe care vrem să-l transmitem cititorilor noștri și nu numai, prin intermediul unui banner instalat pe marginea DN 6, acum, în prag de Sărbători.

 

”Stimați conducători auto, fiți responsabili, conduceți prudent și în siguranță! Aveți grijă de viața dumneavoastră și nu fiți indiferenți la viața celor din jur!
Stimați participanți la trafic, respectați regulile de circulație pe drumurile publice pentru a ajunge în siguranță la destinație! Viața are prioritate!”, este mesajul transmis de către reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin.

GUGULANUL.RO empatiză cu toți cei care și-au pierdut pe cineva drag mult prea devreme… „Știri ca să știi. Știri din vorbă-n vorbă!”

Foto coperta: Arhiva

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.