Tatăl lui Vili Viorel Păun, tânărul ucis la Hanau, acuză: „Ne-am confruntat cu acte de rasism în Germania!”

Tatăl lui Vili Viorel Păun, tânărul ucis la Hanau, acuză: „Ne-am confruntat cu acte de rasism în Germania!” La un an de la atentatul rasist de la Hanau, în care şi-au pierdut viaţa nouă persoane, toate de origine străină, rudele victimelor aşteaptă încă să li se facă dreptate. Printre ei şi Niculescu Păun, tatăl unui erou, notează dw.com

Foto: dw.com Locul unde a fost ucis tânărul Villi Viorel Păun a primit temporar numele victimei
                           Locul unde a fost ucis tânărul Villi Viorel Păun a primit temporar numele victimei. Foto: dw.com

Vili Viorel Păun, tânărul de 22 de ani, care a încercat să îl oprească pe agresor şi a plătit cu viaţa, era singurul copil al unor părinţi veniţi în Germania pentru un trai mai bun.

Niculescu Păun, tatăl celui pe care între timp presa, dar şi autorităţile locale îl numesc „eroul de la Hanau”, a acceptat să stea de vorbă cu Deutsche Welle.

DW: Domnule Niculescu Păun, cine a fost Vili Viorel Păun?

Niculescu Păun: Eroul Vili Viorel este, de fapt a fost, un copil extraordinar. Un copil care ne-a adus numai bucurii. A fost un copil dorit. A fost un copil iubit de noi, prin faptele lui şi atitudinea lui ne-a făcut să îl adorăm.

Dacă aţi putea da timpul înapoi, ce aţi face altfel?

Regret enorm că am venit în Germania. Dacă aş da timpul înapoi, nu aş mai veni pentru nimic în lume în Germania. De ce suntem în Germania? Pentru o viaţă mai bună, ca de altfel cei mai mulţi români care vin aici. Am venit aici pentru o viaţă mai bună, pentru liniştea zilei de mâine, pentru planuri de viitor, ca mai toţi cei care au decis să îşi părăsească ţara, să vină să muncească pe alte meleaguri.

Citeste si:  Cetățeni din Afganistan şi Pakistan opriţi din drumul ilegal către Vestul Europei.FOTO&VIDEO

V-aţi confruntat cu acte de rasism?

La noi, în România, nu ne-am confruntat cu acte de rasism, pentru că începând de la bunicul meu, la tatăl meu şi la mine, noi am muncit şi ne-am câştigat pâinea cinstit. Am luptat foarte mult ca să nu fim arătaţi cu degetul în sens negativ.

Citește aici mai multe

Sursa: dw.com

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *