Zece construcții modulare pentru trierea și izolarea pacienților infectați cu coronavirus au ajuns în aceste zile la spitalele cărășene.

Zece construcții modulare pentru trierea și izolarea pacienților infectați cu coronavirus au ajuns în aceste zile la spitalele cărășene.

În urma solicitării formulate de Instituţia Prefectului – Judeţul Caraş-Severin şi Hotărârea nr. 44 din 27.10.2020 a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgența Caraş-Severin, Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale, cu aprobarea prim-ministrului Ludovic Orban, a acordat ca ajutor umanitar intern de urgenţă cu titlu gratuit din rezervele de stat, zece construcții ușoare din elemente modulare care au fost repartizate astfel:

–4 la Spitalului Judeţean de Urgență Reşiţa,

– 2 la Spitalului Municipal de Urgenţă Caransebeş,

– 1 la Serviciului Judeţean de Ambulanţă Reşiţa,

– 1 la Spitalului Orăşenesc Moldova Nouă,

– 1 la Spitalului Orăşenesc Oţelu Roşu,

– 1 la Spitalului Orăşenesc Oraviţa.

Aceste construcţii modulare vor asigura nevoile de izolare și triere a pacienților suspecți de infecție cu SARS-CoV-2 care sosesc la spitalele din judeţul Caraş-Severin.

În perioada 09-11.11.2020, ANRSPS prin UT 360, UT 245 şi UT 355 au asigurat transportul containerelor la destinațiile finale.

Cele zece construcţii modulare sunt prevăzute cu paturi, se pot racorda la instalaţia electrică a spitalului şi vor înlocui parţial corturile puse la dispoziţie de către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Semenic“, după cum precizează Instituția Prefectului – Județul Caraș-Severin.

Citeste si:  Consilierul municipal Andra Pleșa se apropie cu pași mari de Primăria Caransebeș

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *