11 cetățeni străini, opriţi în tentativă de trecere ilegală

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Lunga, judeţul Timiș, au depistat șapte cetăţeni din Nepal, toți cu permise de ședere valabile, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Sebia.Și colegii din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Cruceni au depistat cu o zi înainte alți patru cetățeni nepalezi în tentativă de trecere ilegală a frontierei.

 

* În data de 18.02.2023, ora 09.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Lunga – I.T.P.F. Timişoara au declanşat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale, în urma căreia au depistat, pe raza localității de frontieră Comloșu Mic, la aproximativ 500m de frontiera cu Serbia, șapte cetăţeni străini care se deplasau din interiorul țării spre frontiera cu Sebia.

Persoanele în cauză, care nu îşi justificau prezenţa în zonă, au fost duse la sediul Poliţiei de Frontieră Lunga pentru cercetări.

În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt din Nepal, toți având permise de ședere valabile pe teritoriul României.

Din primele declarații a rezultat că aceștia au încercat să treacă ilegal frontiera din România în Serbia, cu intenţia de a ajunge în Grecia să își caute un loc de muncă.* Și colegii din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Cruceni au depistat cu o zi înainte, în data de 17.02.2023, patru nepalezi care dețineau permise de ședere valabile pe teritoriul țării noastre și care au încercat să treacă ilegal frontiera din România în Serbia.

 

În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativa de trecere frauduloasă a frontierei de stat, la finalizare urmand a fi luate măsurile legale care se impun, declară Petre Nicola, purtator de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara

Citeste si:  Accidentele rutiere au scăzut în primele 8 luni din acest an, la nivelul județului Caraș-Severin

Foto: arhiva

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *