1800 de tablete pentru elevii din Caraș-Severin

1800 de tablete pentru elevii din Caraș-Severin au sosit azi ! Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean profesor Ion Chiosa a remis presei în această dimineață o informare în care se precizează:

„A sosit și în județul Caraș-Severin primul transport de tablete pentru elevii din sistemul de învățământ preuniversitar, pentru orele on-line. Din totalul de 250.000 de echipamente IT achiziționate sau în curs de achiziționare, astăzi, 29.11.2020, Ministerul Educației și Cercetării a livrat în județul Caraș-Severin, prima tranșă de dispozitive necesare învățării on-line. Este vorba despre 1800 de tablete și 1000 de camere web care vor ajunge, în zilele următoare, la elevi proveniți din medii defavorizate. Directorii unităților de învățământ din Caraș-Severin sunt așteptați, astăzi, începând cu ora 10, conform graficului transmis de Inspectoratul Școlar Județean Caraș-Severin, să ridice dispozitivele. Educația continuă!“

E un lucru bun faptul că acestea au sosit, dar trebuie să reamintim faptul că la deschiderea anului școlar 2020-2021, în Caraș-Severin exista un număr de 14 mii de elevi care nu aveau acces la internet sau nu aveau dispozitive care să le permită participarea la cursuri în on-line. 14 mii din cei 36 de mii înmatriculați în Caraș-Severin. Conform datelor transmise de ISJ, 3509 nu au acces la internet, 4271 nu au niciun fel de dispozitiv, iar ceilalți fie nu au energie electrică fie folosesc dispozitive improprii, sau puține într-o familie.

În informarea inspectoratului cărășean se mai precizează: „Camerele web au fost achiziționate de către ISJ-CS în cadrul proiectului “Educația în siguranță”, proiect finanțat în baza HG nr. 756/2020“.

 

Citeste si:  Gugulania, Tara zeului Zamolxe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *