66 permise de conducere suspendate într-o săptămână!

Acțiuni ale polițiștilor pentru siguranța traficului rutier pe drumurile publice din județ. În perioada 22-28 martie 2021, polițiștii cărășeni au acționat pe raza întregului județ, în vederea prevenirii și combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, aplicând peste 1.200 de sancțiuni contravenționale celor care nu au respectat legislația în vigoare. Ca măsură complementară, au fost reținute și retrase 94 de permise de conducere și certificate de înmatriculare.

Săptămâna trecută, polițiștii rutieri și cei cu atribuții pe linie de poliție rutieră au desfășurat activități pentru conștientizarea participanților la trafic cu privire la riscurile la care se expun dacă nu respectă normele rutiere în timpul deplasării pe drumurile publice.

Pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat în total, 1.227 de sancțiuni contravenționale, dintre care 483 pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum.

91 de pietoni, 23 de bicicliști și 4 căruțași au fost sancționați pentru nerespectarea regulilor de circulație pe drumurile publice.

24 de șoferi care nu respectat regulile privind depășirea și alți 17 care nu au acordat prioritate de trecere pietonilor și vehiculelor, au fost sancționați contravențional, concomitent cu suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

Pentru abaterile constatate, au fost reținute în vederea suspendării, 66 de permise de conducere și retrase 28 certificate de înmatriculare.

Din totalul sancțiunilor, 201 au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de prevenire a răspândirii Covid-19.

De asemenea, în cele 7 zile, polițiștii au constatat 9 infracțiuni la regimul circulației rutiere, dintre care 4 privind conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

Foto: arhiva

 

Citeste si:  Controale la secțiile ATI (COVID) ale spitalelor din Caransebeș și Reșița

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *