A ”plouat” cu amenzi și permise reținute!

A ”plouat” cu amenzi și permise reținute ! – „În perioada 08-10 ianuarie 2021, polițiștii cărășeni au acționat pe raza întregului județ, în vederea prevenirii și combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, aplicând peste 300 de sancțiuni contravenționale celor care nu au respectat legislația în vigoare.

De asemenea, au fost reținute și retrase 31 de permise de conducere și certificate de înmatriculare.

 

La sfârșitul săptămânii trecute, polițiștii rutieri și cei cu atribuții pe linie de poliție rutieră au desfășurat activități pentru conștientizarea participanților la trafic cu privire la riscurile la care se expun dacă nu respectă normele rutiere în timpul deplasării pe drumurile publice.

 

Pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat în total 302 sancțiuni contravenționale, dintre care 148 pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum.

 

Dintre cele 302 sancțiuni contravenționale, 246 au fost aplicate pentru încălcarea prevederilor OUG 195 din 2002 privind circulația pe drumurile publice, iar 56 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de prevenire a răspândirii Covid-19, respectiv pentru nepurtarea măștii de protecție.

 

Au fost aplicate 23 de sancțiuni contravenționale pentru nepurtarea centurii de siguranță și 3 sancțiuni contravenționale pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

 

Alți 10 conducători auto care nu au respectat regulile privind depășirea au fost sancționați contravențional, fiind aplicată măsura complementară a reținerii permisului de conducere.

 

Aceeași măsură a fost aplicată în cazul altor 7 persoane care au condus autovehicule depășind limita maximă legală de viteză cu peste 50 km/h.

 

În total, pentru abaterile constatate, au fost reținute în vederea suspendării, 24 de permise de conducere și retrase 7 certificate de înmatriculare.

Citeste si:  Polițiștii cărășeni, ajutoarele lui Moș Nicolae!

 

De asemenea, în cele 3 zile, polițiștii au constatat 6 infracțiuni la regimul circulației rutiere, dintre care 3 privind conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice”, a declarat Alina Boeru, purtător de cuvânt al IPJ CS

foto arhiva

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *