Condiții noi de intrare și tranzit în Austria.

Condiții noi de intrare și tranzit în Austria. Din 15 ianuarie 2021, orele 00:00, persoanele care vor călători în Austria au obligaţia ca, în prealabil, să se înregistreze on-line, prin completarea unui document ”Pre-Travel-Clearance – PTC.

 

La intrarea pe teritoriul austriac călătorii sunt obligați să prezinte confirmarea de înregistrare din sistemul on-line, în format electronic sau printat. Înregistrarea poate fi efectuată utilizând linkul:

https://www.oesterreich.gv.at/themen/coronavirus_in_oesterreich/pre-travel-clearance.html

 

În cazul în care înregistrarea nu este posibilă utilizând formularul electronic, pe cale de excepție, se poate folosi formularul tipizat, completat și semnat olograf.

 

Formularul este disponibil în limbile germană şi engleză, aici:

https://www.ris.bka.gv.at/Dokumente/BgblAuth/BGBLA_2021_II_15/COO_2026_100_2_1827093.pdfsig

https://www.ris.bka.gv.at/Dokumente/BgblAuth/BGBLA_2021_II_15/COO_2026_100_2_1827094.pdfsig

 

Excepții de la condițiile de înregistrare electronică: transportatorii profesioniști de mărfuri, navetiștii, persoanele aflate în tranzit, persoane care participă la evenimente de familie care nu pot fi amânate (exemplu: înmormântări).

 

Pe lângă măsura înregistrării electronice, la intrarea în Austria vor fi aplicate, până la 31.03.2021, măsurile adoptate în 19.12.2020, după cum urmează:

Persoanele care călătoresc în Austria, inclusiv din România, vor fi plasate în carantină imediat după intrarea pe teritoriul austriac, pentru o perioadă de 10 zile, la domiciliu sau într-o locație adecvată, ale cărei costuri trebuie suportate din bugetul personal. Măsura plasării în carantină poate fi suspendată în urma prezentării rezultatului negativ al unui test pentru infecția cu SARS-CoV-2 (de tip PCR sau antigen), efectuat nu mai devreme de a 5-a zi de la intrarea în Austria, cheltuielile fiind suportate de către persoanele în cauză.

 

Noile măsuri privind condițiile de intrare se aplică inclusiv turiștilor.

Excepții de la măsura carantinei:

 1. Sunt exceptate de la măsura carantinei și pot intra fără restricții în Austria persoanele care călătoresc din Australia, Finlanda, Grecia, Islanda, Japonia, Noua Zeelandă, Norvegia, Republica Coreea, Singapore și Vatican și prezintă documente justificative care să ateste faptul că în ultimele 10 zile s-au aflat pe teritoriul statelor respective.
 2. Persoanele care fac parte din următoarele categorii:
  • personalul misiunilor umanitare;
  • membrii personalului misiunilor diplomatice sau membrii acestora de familie care locuiesc în aceeași gospodărie;angajații organizațiilor internaționale sau membrii acestora de familie care locuiesc în aceeași gospodărie,
  • personalul de îngrijire și medical;
  • lucrători sezonieri în agricultură, silvicultură sau turism;
  • persoanele care călătoresc din motive medicale și o persoană  însoțitoare. Este necesară prezentarea unor documente medicale, justificative, emise de către un medic specialist, care să ateste  programarea/intervenția/controlul medical;
  • persoanele care sosesc pentru a răspunde unei îndatoriri juridice sau administrative obligatorii, precum prezentarea la citații în procese juridice;
Citeste si:  Acțiunea polițiștilor caransebeșeni (Video)

pot intra pe teritoriul austriac dacă dețin un test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecția cu SARS-CoV-2 sau un test antigen, prelevat cu cel mult 72 de ore înaintea intrării în acest stat, redactat în limba germană sau engleză. Numai în lipsa rezultatului negativ al unui test, persoanele respective și cele cu care locuiesc sunt obligate să se supună unei perioade de carantină la domiciliu (sau într-o locație adecvată ale cărei costuri trebuie suportate din bugetul personal), imediat după intrarea în Austria. Măsura plasării în carantină poate fi suspendată imediat dacă este prezentat un rezultat negativ al unui test molecular negativ tip PCR sau antigen.

Formulare de interes sunt disponibile la următoarele pagini de internet:

https://www.bmeia.gv.at/fileadmin/user_upload/Vertretungen/Bukarest/Dokumente/Anlage_D__Medical_Certificate.PDF

https://www.bmeia.gv.at/fileadmin/user_upload/Vertretungen/Bukarest/Dokumente/Anlage_F__Declaration_of_quarantine.PDF

https://www.bmeia.gv.at/fileadmin/user_upload/Vertretungen/Bukarest/Dokumente/Confirmation__absolute_necessity_to_medical_service.pdf

Aceste măsuri NU se aplică transportatorilor profesioniști de mărfuri, lucrătorilor transfrontalieri, pacienților pentru tratamente urgente.

Tranzit:

Este permis în regim permanent tranzitul, fără oprire (înnoptare), al cetățenilor români pe teritoriul Austriei spre destinații din alte state, fără aplicarea măsurii de carantină sau prezentarea unui test pentru infecția cu SARS-CoV-2. Este posibil ca la frontieră să fie solicitate documente justificative care să asigure intrarea în statul de destinație: domiciliu / rezidență / drept de ședere / contract de muncă / orice altă dovadă a necesității intrării, de exemplu adeverință de tratament medical imperios necesar, de studii etc.

Atenție: Este posibilă creșterea timpilor de așteptare la frontiera austriacă, ne informează AMBASADA ROMÂNIEI  în Republica Austria

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *