Accident! Un șofer și-a băgat în spital soția și cei doi copii

Accident! Un șofer și-a băgat în spital soția și cei doi copii, de 2 si 8 ani, după ce ar fi adormit la volan și a lovit o mașină.

Evenimentul a avut loc pe DN6/E70, în localitatea Buchin. Din primele date, șoferul autoturismului înmatriculat în Germania circula din direcția Lugoj – Băile Herculane, imediat după ce a intrat în Buchin ar fi adormit la volan și a lovit o mașină oprită în afara părții carosabile.În urma impactului deosebit de violent, ambele autoturisme au fost proiectate în șanț.

Forțe impresionante de salvatori au ajuns la fața locului. Femeia și cei doi minori au fost transportați la Spitalul Municipal de Urgență din Caransebeș. Pe surse am aflat că femeia și cei doi copii ar fi răniți ușor.

 

Polițistii au efectuat cercetări la fața locului și urmează să stabilească împrejurările în care s-a produs accidentul.

 

Oboseala la volan se dovedeşte extrem de periculoasă. Pe fondul temperaturilor ridicate din aceste zile îşi poate face apariţia instantaneu. Este de ajuns o singură fracţiune de secundă, moment în care pot apărea aţipirea şi, implicit, pierderea controlului vehiculului.

De aceea, la primele semne de oboseală (stare de moleşeală, clipire frecventă, înceţoşarea privirii) trebuie să se întrerupă călătoria, să se parcheze autovehiculul într-un loc sigur (de preferat o parcare amenajată), iar cel de la volan să se odihnească până la refacerea totală a capacităţilor psiho-motorii necesare conducerii în siguranţă.

Pentru a evita oboseala la volan, POLIŢIA RUTIERĂ RECOMANDĂ CONDUCATORILOR AUTO:
 să conştientizeze nivelul de oboseală resimţit şi să nu-şi mai continue deplasarea decât după o pauză de odihnă, respectiv o scurtă repriza de somn de minim 15 minute. Acest interval de 15 minute este ideal pentru odihnă.

Citeste si:  Începe administrarea dozei de rapel ( doza 3) în România

 planificarea judicioasă a traseelor care se intenţionează a fi parcurse, etapizându-le de aşa manieră încât după minim 100 de km sa fie incluse opriri pentru odihnă;

 conducerea alternativă, în cazul existenţei unui şofer de schimb, astfel încât perioadele de conducere să poată alterna cu cele de odihnă;

 evitarea conducerii autovehiculelor pentru o perioada mai mare de 8 ore/zi;

 alegerea unor rute care să menţină trează atenţia în

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *