Acțiuni ale polițiștilor pentru prevenirea accidentelor rutiere

Acțiuni ale polițiștilor pentru prevenirea accidentelor rutiere. În zilele de 1 si 2 iulie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Rutier împreună cu polițiștii de ordine publică au organizat și desfășurat mai multe acțiune pentru prevenirea producerii unor accidente de circulație grave, depistarea și sancționarea conducătorilor de vehicule care depășesc viteza legală sau se deplasează sub influența alcoolului sau a altor substanțe psihoactive.În cadrul acțiunii desfășurate, atenția polițiștilor s-a îndreptat și către conducătorii de motociclete, mopede, biciclete și trotinete electrice.

De asemenea, polițiștii au aplicat peste 300 de sancțiuni contravenționale pentru încălcarea prevederilor O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, în valoare de peste 110.000 de lei.

Ca măsură complementară, poliţiştii au reținut, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce, 14 permise de conducere și au retras 10 certificate de înmatriculare.

Totodată, polițiștii au întocmit 4 dosare penale sub aspectul săvârșirii unor infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice.

Un număr de 13 persoane au fost testate cu aparatele DrugTest, în 2 cazuri rezultatele fiind pozitive.Astfel, în noaptea de 02 spre 03 iulie, pe raza municipiului Reșița, un bărbat de 34 de ani a condus un autoturism pe Pasajul Superior Nera, iar în urma testării cu testul rapid Drager DrugCheck, a rezultat valoare pozitivă pentru THC.
În data de 02 iulie, în orașul Oravița, în urma unui accident rutier ușor, soldat doar cu pagube materiale, conducatorii autoturismelor implicate, doi bărbați au fost testați cu aparatul etilotest, ambele rezultate fiind negative. Unul dintre conducătorii auto, un bărbat de 35 de ani, a obtinut un rezultat pozitiv pentru THC la testul DrugTest.
Ambele persoane au fost conduse la spital pentru recoltarea de probe biologice, precizează purtătorul cuvânt al I.P.J. Caraș-Severin.

Citeste si:  Accidentele rutiere au scăzut în primele 8 luni din acest an, la nivelul județului Caraș-Severin

Polițiștii rutieri vă reamintesc faptul că orice cantitate de alcool sau substanțe psihoactive vă afectează capacitatea de a conduce autovehicule și vă pun în pericol atât pe dvs. cât și pe ceilalți participanți la trafic!

Foto: Arhiva

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *