Acțiuni ale polițiștilor pentru siguranța traficului rutier pe drumurile publice din județ

Acțiuni ale polițiștilor pentru siguranța traficului rutier pe drumurile publice din județ. În perioada 1-3 octombrie 2021, polițiștii cărășeni au acționat pe raza întregului județ, în vederea prevenirii și combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, aplicând peste 450 de sancțiuni contravenționale celor care au încălcat prevederile legislative în vigoare. Ca măsură complementară, au fost reținute și retrase 50 de permise de conducere și certificate de înmatriculare.În acest sfârșit de săptămână, polițiștii rutieri și cei cu atribuții pe linie de poliție rutieră au continuat activitățile pentru conștientizarea participanților la trafic cu privire la riscurile la care se expun dacă nu respectă normele rutiere în timpul deplasării pe drumurile publice.

Pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat 468 de sancțiuni contravenționale, dintre care 241 pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum.74 de conducători auto și pasageri au fost sancționați pentru că nu au purtat centura de siguranță.

30 de șoferi care nu au respectat regulile privind depășirea și alți 4 care au depășit cu mai mult de 50 km/h limita de viteză maximă admisă pe anumite tronsoane de drum, au fost sancționați contravențional, concomitent cu suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

Pentru abaterile constatate, au fost reținute în vederea suspendării, 37 de permise de conducere și retrase 13 certificate de înmatriculare.

De asemenea, au fost constatate 5 infracțiuni la regimul rutier, dintre care 2 privind conducerea sub influența alcoolului sau a altor substanțe, menționează purtătorul de cuvânt al IPJ Caraș-Severin, Alina Boeru.

Citeste si:  ANUNT PUBLIC

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *