Acțiuni ale polițiștilor pentru siguranța traficului rutier pe drumurile publice din județ

Acțiuni ale polițiștilor pentru siguranța traficului rutier pe drumurile publice din județ

În perioada 12 – 14 februarie 2021, polițiștii cărășeni au acționat pe raza întregului județ, în vederea prevenirii și combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, aplicând peste 450 de sancțiuni contravenționale celor care nu au respectat legislația în vigoare. Ca măsură complementară, au fost reținute 23 de permise de conducere.

 

În acest sfârșit de săptămână, polițiștii rutieri și cei cu atribuții pe linie de poliție rutieră au desfășurat activități pentru conștientizarea participanților la trafic cu privire la riscurile la care se expun dacă nu respectă normele rutiere în timpul deplasării pe drumurile publice.

 

„Pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat în total 478 de sancțiuni contravenționale, dintre care 247 pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum.

 

Dintre cele 478 de sancțiuni contravenționale, 371 au fost aplicate pentru încălcarea prevederilor OUG 195 din 2002 privind circulația pe drumurile publice, iar restul pentru nerespectarea măsurilor de prevenire a răspândirii Covid-19, respectiv pentru nepurtarea măștii de protecție.

 

34 de conducători auto au fost sancționați pentru nepurtarea centurii de siguranță.

 

Alți 7 șoferi care nu respectat regulile privind depășirea  și 9 care au depășit limita maximă de viteză admisă pe anumite tronsoane de drum, au fost sancționați contravențional, concomitent cu suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

 

Pentru abaterile constatate, au fost reținute în vederea suspendării, 23 de permise de conducere.

 

De asemenea, în cele 3 zile, polițiștii au constatat 3 infracțiuni la regimul circulației rutiere”, a precizat Alina Boeru, purtătorul de cuvânt al IPJ CS.

Citeste si:  Cod GALBEN de inundații pe râuri din Caraș-Severin și alte județe

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *