Acțiuni ale polițiștilor pentru siguranța traficului rutier

Acțiuni ale polițiștilor pentru siguranța traficului rutier

Ieri, 18 noiembrie, între orele 10.00-14.00, polițiști rutieri de la Serviciul Rutier, Poliția Municipiului Reșița și Poliția Orașului Bocșa au desfășurat acțiuni de tip preventiv-reactiv, pe DN 58 Reșița-Brebu și DN 58B Reșița-Bocșa-Măureni, care au avut ca scop prevenirea accidentelor rutiere produse pe fondul  nerespectării regimului legal de viteză, regulilor privind depășirea și a regulilor privind deplasarea bicicliștilor și a pietonilor.

Printre obiectivele acțiunii au fost  prevenirea producerii de  evenimente rutiere, prin asigurarea vizibilității în trafic și prevenirea și descurajarea faptelor de natură penală și contravențională.

Timp de 4 ore, echipajele de poliție au acționat cu mijloacele radar fixe și mobile din dotare, oprind pentru control peste 120 de autovehicule și legitimând peste 200 de persoane.

54 de conducători auto au fost sancționați contravențional cu amenzi în valoare totală de peste 14.500 de lei, pentru încălcarea normelor rutiere.

Cele mai multe sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 50 de sancțiuni contravenționale.

De asemenea, au fost reținute în vederea suspendării, 2 permise de conducere, unul pentru nerespectarea regulilor privind depășirea și unul pentru depășirea regimului legal de viteză cu mai mult de 50 km/h și a fost retras un certificat de înmatriculare.

În cadrul acțiunilor, polițiștii au verificat și modul de respectare a măsurilor de prevenire a răspândirii COVID-19, pe timpul efectuării transportului de persoane, reamintind participanților la trafic principalele măsuri dispuse de autorități în acest context.

Acțiunile polițiștilor pentru siguranța traficului rutier continuă și în perioada următoare, prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere fiind una dintre prioritățile Poliției Române.

Mulțumim cetățenilor care au înțeles să respecte normele rutiere și măsurile de protecție împotriva Covid-19 și recomandăm tuturor să respecte în continuare atât regulile de circulație pe drumurile publice, cât și măsurile de protecție împotriva noului coronavirus și să nu uite faptul că viața și sănătatea sunt cele mai importante, iar conduita preventivă în trafic și în societate poate salva vieți, se arată în comunicatul emis de IPJ Caraș-Severin.

Citeste si:  Nelu Popa: Avem o echipă pentru Consiliul Local Reșița care merită votată!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *