În siguranță la volan, stop accidentelor!

În siguranță la volan, stop accidentelor!

Ieri, 18 noiembrie 2020, polițiști de la Serviciul Rutier și Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul I.P.J. Caraș-Severin, împreună cu specialiști de la Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Caras-Severin și consilieri de la Serviciul de Probațiune Caraș-Severin au participat la cea de-a treia sesiune de informare organizată în cadrul programului național de prevenire a infracționalității ”În siguranță la volan, stop accidentelor!”.

 

Acest program de prevenție a fost conceput pentru a veni în sprijinul reintegrării persoanelor care au comis infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice, persoane aflate în evidența serviciilor de probațiune. Față de aceste persoane instanța a dispus, fie măsura amânării aplicării pedepsei, fie suspendarea executării pedepsei.

La nivelul județului Caraș-Severin, programul a ajuns la cea de-a treia sesiune și se întinde pe parcursul a 4 sesiuni, până în luna ianuarie 2021.

La întâlnirea desfășurată ieri, în cadrul Centrului Universitar Reșița al Universității ”Babes Bolyai”, au participat 8 persoane aflate sub supravegherea Serviciului de Probațiune Caraș-Severin.

În cadrul sesiunii interactive au fost abordate teme precum efectele consumului de alcool și droguri la volan, fiind vizionate materiale video cu caracter preventiv- educativ și dezbătute studii de caz cu desprinderea unor aspecte privind specificul procesului decizional în acest context.

De asemenea, persoanele vizate au testat ochelarii speciali care simulează efectele consumului diferitelor tipuri de substanțe și au efectuat exerciții practice, analizând eventualele experiențe proprii legate de conducerea sub influența băuturilor alcoolice.

La finalizarea activităților au fost distribuite către participanți pliante și materiale promoționale, concepute în cadrul programului.

Totodată, activitatea a fost desfășurată cu respectarea distanțării sociale, a regulilor sanitare și a tuturor măsurilor de prevenire a răspândirii și infectării cu noul coronavirus.

Citeste si:  Accidentele rutiere au scăzut în primele 8 luni din acest an, la nivelul județului Caraș-Severin

Comunicat emis de I.P.J. Caraș-Severin

Foto: Arhiva

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *