ACȚIUNI DE VERIFICARE A RESPECTĂRII MĂSURILOR DE PROTECȚIE

ACȚIUNI DE VERIFICARE A RESPECTĂRII MĂSURILOR DE PROTECȚIE -Pentru prevenirea și combaterea infectării cu virusul Sars-CoV-2, sub autoritatea Instituției Prefectului, polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin și polițiști locali aflați în coordonarea operațională a Poliției Române, împreună cu reprezentanți ai Inspectoratului de Jandarmi Județean Caraș-Severin, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ”Semenic”, Direcției de Sănătate Publică, Direcţiei Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor și Inspectoratului Teritorial de Muncă continuă activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

„În ultimele 24 de ore, au fost desfășurate acțiuni de verificare în zone aglomerate, în trafic, centre comerciale, piețe, târguri, terase, în stațiunile montane, în zona lăcașelor de cult, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului COVID-19.

La activități au participat 130 de efective.

Au fost verificate 29 de societăți comerciale și 219 mijloace de transport persoane, fiind legitimate peste 1.500 de persoane.

Pentru neregulile constatate au fost aplicate 113 sancțiuni contravenționale, în valoare 10.100 de lei, dintre care 104 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală și 9 pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea„, a declarat Alina Boeru, purtătorul de cuvânt al IPJ CS

Scopul poliţiştilor nu este aplicarea de sancţiuni, ci acela de a-i determina pe toți cetățenii să conștientizeze necesitatea respectării normelor sanitare şi a prevederilor legale pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu Covid 19 și nu vor fi tolerate abateri de la normele legale.

Facem apel la cetăţeni să păstreze distanţarea fizică, să poarte masca de protecţie, să respecte toate celelalte recomandări și să nu se expună la riscuri.

Citeste si:  Apele Române chemate de urgență să intervenită la Lăpușnicel !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *