Cărășeni ajunși la închisoare după ce au condus băuți.

Cărășeni ajunși la închisoare după ce au condus băuți. Trei cărășeni vor sta după gratii pentru că au condus pe drumurile publice băuți și fără permis, iar unul a mai lovit și un polițist.

Astfel că, polițiștii de la Serviciul de Investigații Criminale au pus în aplicare 2 mandate de executare a pedepsei închisorii pe numele a doi bărbați din Reșița, aceștia fiind conduși și depuși la Penitenciarul Arad, după ce au fost condamnați la închisoare cu executare pentru infracțiuni rutiere.

Într-unul dintre cazuri este vorba despre un bărbat de 42 de ani, condamnat la 6 ani și 4 luni închisoare după ce la data de 18 august 2019, ora 18.06, a condus un autovehicul pe strada Rândul 3 din Reșița, fără a poseda permis de conducere și sub influența băuturilor alcoolice, având o alcoolemie de 0.62 mg/l alcool pur în aerul expirat, accidentând mortal o femeie de 74 de ani, ulterior părăsind locul accidentului fără încuviințarea poliției, precizează IPJ Caraș-Severin.

Cel de-al doilea bărbat în vârstă de 37 de ani a fost depistat de polițiștii rutieri la data de 14 septembrie 2019, ora 23.50, conducând un autoturism pe bulevardul Revoluția din Decembrie din Reșița.

Bărbatul a refuzat să oprească la semnalul regulamentar de oprire efectuat de polițiști, context în care polițiștii au pornit în urmărirea lui, fiind blocat pe strada Timișoarei, în zona Triaj, constatându-se că acesta nu poseda permis de conducere și se afla sub influența băuturilor alcoolice, având o alcoolemie de 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat. Fiind condus la spital, bărbatul a refuzat prelevarea mostrelor biologice.

În aceeași noapte, la ora 03.45, bărbatul de 37 de ani a fost depistat din nou de polițiștii rutieri, conducând același autoturism, pe bulevardul Muncii din Reșița. Și în acest caz polițiștii s-au autosesizat, continuând cercetările în cadrul celor două dosare penale reunite.

Citeste si:  Colind Sfânt în preajma Sărbătorii Crăciunului, într-un spectacol cu artiști de marcă ai Banatului!

La finalizarea cercetărilor, instanța de judecată a dispus pentru acesta executarea pedepsei de 3 ani și 1 lună de închisoare.

O altă sentință penală de condamnare la pedeapsa de 2 ani și 4 luni, închisoare cu suspendare a fost pronunțată de Judecătoria Reșița, pe numele unui bărbat de 69 de ani, din Bocșa, care la data de 06 mai 2017, ora 18.20, a condus un autoturism pe DN 58B, având o alcoolemie de 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar la momentul opririi pentru control de către un echipaj de poliție, bărbatul l-a lovit pe unul dintre agenții de poliție, cu pumnul în zona gâtului, ultragiindu-l.

Sentința a fost menținută de Curtea de Apel Timișoara, mai precizează IPJ Caraș-Severin într-un comunicat de presă.

Sursa foto:dnaindia.com

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *