Eveniment de importanță istorică în comuna Constantin Daicoviciu

Duminica, 21 mai 2023, de sărbătoare sfinților mari împărați Constantin și Elena, cu prilejul sărbătoriri ”Ziua Comunei Constantin Daicoviciu Ediția a III-a”, a avut loc și un mare eveniment editorial, respectiv lansarea Monografiei comunei Constantin Daicoviciu.Această lucrare de mare amploare, tipărită la editura „Hoffman”, este structurată în IX capitole și realizată cu contribuția importantă a mai multor colaboratori.

Monografia, a cărei prefață este semnată de d-nul primar Daniel Boambeș, conține un amplu și bogat material bibliografic incluzând și satele aparținătoare comunei: Căvăran, Maciova, Mâtnicu Mare, Peștere, Prisaca și Zăgujeni.

Monografia comunei Constantin Daicoviciu nu aduce doar mărturii și date istorice care atestă vechimea acestui spațiu bănățean, dar și bogăția valorilor etnofolclorice specifice zonei și locuitorilor săi de-a lungul vremii. Bogăția graiului, portului și transmiterea tradițiilor din generație în generație conferă acestor locuri, binecuvântate cu oameni credincioși, o identitate recunoscută în tot spațiul bănățean și nu numai.Comuna noastră poartă numele academicianului Constantin Daicoviciu, o personalitate de mare renume, născut la 1 martie 1898 în localitatea Căvăran. Fiecare localitate a comunei noastre are un istorie particulară, personalizată, istorie care se regăseşte în paginile acestei monografii. Am observat de-a lungul anilor o deschidere a cetăţenilor spre modernizarea şi înfrumuseţare a comunei noastre, de aceea sunt conştient că împreună vom reuşi să ducem mai departe proiectele începute”, susține în cuvântul său, edilul Boambeș.

Strategia de dezvoltare a comunei Constantin Daicoviciu prevede toate oportunităţile, facilităţile şi proiectele de viitor pentru dezvoltare, ceea ce, potrivit edilului, va aduce comuna la nivelul standardelor europene.

Suntem deschişi la toate oportunităţile ce vizează modernizarea comunei Constantin Daicoviciu şi a regiunii. Am considerat necesară întocmirea unei monografii a comunei Constantin Daicoviciu dat fiind faptul că istoria înaintaşilor ne îndatorează în a le cinsti memoria şi a le duce mai departe realizările!

Ca fiu al acestei comune, am considerat că îndeplinesc o datorie faţă de fiecare înaintaş şi faţă de fiecare contemporan, să așternem pe foaie trecutul acestui loc minunat, comuna Constantin Daicoviciu”, a mai susținut Daniel Boambeș, primarul comunei Constantin Daicoviciu.

Felicităm inițiatorii acestui proiect editorial îndrăzneț, Primăria și consiliul local al comunei Constantin Daicoviciu, iar cititorilor lectură plăcută!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *