SIGURANȚA RUTIERĂ – PRIORITATE A POLIȚIȘTILOR DIN CARAȘ-SEVERINSIGURANȚA RUTIERĂ – PRIORITATE A POLIȚIȘTILOR DIN CARAȘ-SEVERIN. Săptămâna trecută, polițiștii cărășeni au continuat să acționeze pe drumurile publice din județ, pentru a preveni evenimentele în trafic, pentru a combate încălcările regulilor de circulație și a impune un climat de siguranță rutieră pentru toți participanții la trafic.

În urma neregulilor constatate au aplicat peste 1.500 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 550.000 de lei, iar ca măsură complementară au reținut și retras 110 permise de conducere și certificate de înmatriculare.

687 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum.De asemenea, 152 de pietoni și 125 de bicicliști care au încălcat normele rutiere au fost sancționați cu amendă sau avertisment.

39 de conducători auto care au depășit viteza legală cu peste 50, respectiv peste 70 km/h au fost sancționați contravențional, concomitent cu suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

În total, au fost reținute în vederea suspendării, 68 de permise de conducere și retrase 42 de certificate de înmatriculare.

În ceea ce privește accidentele rutiere grave înregistrate în Caraș-Severin, săptămâna trecută a fost înregistrat un singur accident rutier grav.

De asemenea, au fost constatate 12 infracțiuni la regimul rutier.Exemple:

Ieri, 28 mai, la ora 21.50, polițiști de la Secția 8 Poliție Rurală Oravița au oprit pentru control un autoturism care circula pe DJ 572, din direcția Forotic către Comorâște, la volanul căruia se afla un bărbat de 35 de ani care nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar pe locul din dreapta față se afla soția acestuia, care i-ar fi încredințat bărbatului autoturismul pentru a-l conduce.

Citeste si:  Accidentele rutiere au scăzut în primele 8 luni din acest an, la nivelul județului Caraș-Severin

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere și încredințarea unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane despre care știe că nu posedă permis de conducere.

*

Ieri, 28 mai, la ora 15.13, polițiști de la Biroul Drumuri Naționale și Europene au oprit pentru control, pe DN 6, în zona localității Jupa, un autoturism condus de un bărbat de 53 de ani din comuna Săcălaz, iar la verificarea documentelor s-a stabilit că bărbatul avea permisul de conducere suspendat din luna februarie 2023.

Și în acest caz a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui autovehicul fără a deține permis de conducere, iar polițiștii continuă cercetările.

Polițiștii desfășoară zilnic astfel de activități preventiv-reactive, pentru siguranța circulației pe drumurile publice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *