Frustrări de mame…

Frustrări de mame… Atenție, poate suna a ceartă, dar nu este!
Știu că este un subiect sensibil pentru multe femei, dar asta este, cui nu-i place să se uite în altă parte. Îmi asum riscul de a fi înțeleasă greșit, deși cine vrea cu adevărat, va înțelege la ce mă refer. Mi-a rămas gândul la o postare pe care am văzut-o zilele trecute în care o mămică explica diferența între femeile fără copii și cele cu. Povestea pornea de la faptul că noi, mamele, nu putem să ne ridicăm la nivelul lor. Că în timp ce ele au grijă de felul în care arată, felul în care care se comportă și că au timp pentru toate fiindcă nu au copii, noi, astealalte ne zbatem printre jucării, mâncare, urlete, nopți nedormite, soț și enșpe mii de probleme. Și cât sunt ele de impecabile la piscină, iar noi suntem vai ș’amar de capul nostru. Că nu mai avem timp pentru noi din cauza copiilor.
Booon, păi în primul rând gândind așa îți acuzi copilul pentru viața pe care o duci. Este ca și cum tu nu mai exiști de când a apărut el pe lume, tu pur și simplu te-ai transformat într-un sclav în propria ta viață. Și uite așa sperii oamenii care nu au copii și îi faci să creadă că e un sacrificiu imens, că trebuie mai întâi să termini tu de trăit tot ceea ce se poate, ca mai apoi să fii dispus să te sacrifici pentru copil. Nimic mai greșit! Te legi aiurea de niște scuze. Cum îți explici atunci că sunt mame care reușesc să meargă și la lucru, să aibă grijă și de soț, și de copii, și de casă și de ELE? Femeile alea trăiesc în aceeași lume și au tot 24 de ore ca și tine. Și nu vorbesc despre cele care au bonă și femeie de serviciu. Există acele femei și cu siguranță ai văzut și tu măcar una, eu am văzut chiar multe. Te-ai întrebat vreodată ce fac ele și tu nu? Sau invers, ce faci tu și ele nu? Eu am câteva idei, hai să le trecem rapid în revistă.
1.Nu își văd copiii ca pe niște greutăți, ci din contră, fac cu plăcere tot ceea ce ține de rolul de mamă.
2.Își organizează bine timpul ca să apuce să facă tot ce este important pentru ele și pentru familia din care fac parte, nu o ard aiurea.
3.Nu își caută scuze, ci caută soluții.
4.Își iubesc propria persoană, iar asta este esențial pentru o viață sănătoasă (pe lângă cei 2 litri de apă și 30 de minute de mișcare în fiecare zi).
5.Au grijă ce mănâncă. Faptul că ai un copil nu este o scuză să te îndopi cu dulciuri și prăjeli. Cine gătește la tine în casă? Păi în principiu tu, acum mai sunt și excepții, dar nu mă refer la ele. Asta înseamnă că tu controlezi alimentația familiei, așa că totul e în mâinile tale.
6.Își fac timp pentru ele. Mă îndoiesc că nu ai reuși să-ți acorzi măcar o oră, două pe zi ( nu pentru a sta pe Facebook). Și chiar dacă ești nevoită să stai cu copilul, ai posibilitatea de a face mișcare împreună cu el, de a citi pentru el, de a te relaxa cu el. Acum depinde și de cum ți l-ai învățat, că doar tot ce este el, este „datorită și din cauza” părinților.
Ai înțeles greșit faptul că trebuie să-ți investești toată energia și tot timpul în copil, iar mai târziu îi vei scoate ochii pentru toate astea și vei avea așteptări, vei vrea să facă și el la fel cu tine. Exact aici greșim și cu bărbații de ajung să nu mai aibă interes pentru noi, îi sufocăm și uităm că mai avem și noi o viață de trăit, ne agățăm de ei și le dăm controlul total, iar apoi tot noi ne plângem. Mai dă-ți și ție din ce ai, că dacă tu nu ești bine, nimic din jurul tău nu este.
Dacă asta ar fi realitatea, adică așa cum o prezinți tu, atunci nici una dintre noi nu ar reuși să facă lucrurile diferit. Dacă o singură femeie poate, atunci putem toate! Diferența este făcută de modul de a privi lucrurile, de alegerile pe care le faci în ceea ce privește timpul tău, atenția și energia ta. Cine te oprește să faci și să fii mai mult? Cu siguranță nu copilul!
Raluca
Foto: wordfromthebird.blog
Citeste si:  LA DATORIE PENTRU SIGURANȚA COMUNITĂȚII

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.