INFRACȚIUNI RUTIERE CONSTATATE DE POLIȚIȘTII CĂRĂȘENI

INFRACȚIUNI RUTIERE CONSTATATE DE POLIȚIȘTII CĂRĂȘENI- La volanul unui autovehicul  neînmatriculat, fără a poseda permis de conducere, fiind sub influența băuturilor alcoolice

Ieri, în jurul orei 15.30, polițiștii de la Postul de poliție Topleț au oprit pentru control, pe raza localității, un autoturism condus de un bărbat din Mehadia, care nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar la testarea cu aparatul etilotest a rezultat că avea o alcoolemie de 0.88 mg/l alcool pur în aerul expirat.

De asemenea, numărul provizoriu de înmatriculare al autovehiculului nu mai era valabil din luna septembrie  2020.

Bărbatul a fost condus la cea mai apropiată unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei, iar polițiștii au întocmit un dosar penal și continuă cercetările.

Conducea un autoturism, deși avea dreptul de a conduce suspendat

Ieri, la ora 18.50, polițiști de la Poliția Stațiunii Băile Herculane au oprit pentru control, pe DN 6, în localitatea Plugova, un autoturism condus de un bărbat din Reșița, care figura cu dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice suspendat.

Și în acest caz a fost întocmit dosar penal, cercetările fiind continuate.

La volanul, sub influența alcoolului

Tot ieri, 27 decembrie, la ora 20.30, polițiștii Poliției Orașului Oravița au depistat un bărbat din comuna Vrani care conducea un autoturism pe strada Spitalului din oraș, având o alcoolemie de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În continuare a fost condus la spital, pentru prelevarea mostrelor biologice de sânge.

Polițiștii continuă cercetările în acest caz în cadrul unui dosar penal.

Pozitiv la testarea cu aparatul drugtest, după ce a fost oprit de polițiști pe DN 57

Citeste si:  ACȚIUNE BLITZ PE DN 6, PENTRU VERIFICAREA LEGALITĂȚII TRANSPORTULUI RUTIER DE PERSOANE ȘI A TRANSPORTULUI DE MĂRFURI

Azi-noapte, la ora 02.20, un bărbat din Naidăș a fost oprit  de polițiștii Secției 8 Poliție Rurală Oravița, în timp ce conducea un autoturism, pe DN 57, în localitatea Grădinari.

La testarea cu aparatul drugtest, a rezultat că acesta ar fi consumat substanțe psihoactive, aparatul indicând rezultat pozitiv pentru una dintre substanțe.

Și acest bărbat a fost condus de către polițiști la spital unde i-au fost prelevate mostre biologice, iar polițiștii continuă cercetările.

Alcoolul la volan poate fi fatal!
Dacă ați consumat băuturi alcoolice, nu vă urcaţi la volan!
Consumul de alcool scade capacitatea de reacție și de manevrare a autovehiculului, dereglând răspunsul la stimulii optici si auditivi. Alcoolul scade concentrarea, atenția, reflexele și viteza cu care ne mișcăm.
Pe lângă probabilitatea producerii unui accident rutier, șoferii care conduc sub influența băuturilor alcoolice riscă să își piardă libertatea, dacă sunt depistați în trafic cu o îmbibație de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge. Pe timpul cercetărilor, permisul de conducere este reținut fără drept de circulație.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *