Lockdown general în Austria și obligativitate de vaccinare

Lockdown general în Austria și obligativitate de vaccinare. Lockdown-ul va începe de luni și va dura inițial 10 zile. În plus, vaccinarea va fi obligatorie din februarie. Incidența pe șapte zile în Austria a ajuns aproape la 1.000 de cazuri noi la 100.000 de locuitori, notează deutsche welleCancelarul austriac Alexander Schallenberg a anunțat impunerea lockdown-ului general vineri la o conferință de presă.

În plus, vaccinarea anti-coronavirus va deveni obligatorie începând din februarie 2022. Austria devine astfel prima țară europeană care introduce o astfel de măsură.

„Nu vrem să avem un al cincilea val”, a declarat Schallenberg, citat de televiziunea publică ORF. „De asemenea, nu vrem nici valul șase, nici valul șapte.” El a admis că este o decizie „foarte dureroasă”.

Ce înseamnă lockdown-ul?

Pentru a reduce rata infectărilor, cele nouă regiuni federale ale Austriei au căzut de acord să impună aceste restricții severe, valabile la nivel național. Autoritățile regionale se întâlnesc cu cancelarul Schallenberg și cu ministrul Sănătății Wolfgang Mückstein în Tirol, în vestul țării.

Potrivit ziarului Kronen Zeitung, restricțiile vor fi valabile 10 zile. Reuters relatează că acestea ar putea fi extinse la 20 de zile, dacă va fi necesar.

Anterior, Austria a impus un lockdown doar pentru cei nevaccinați, dar fără a obține, se pare, efectul dorit și fără a putea evita o blocadă pe o durată mai mare.

Care este situația COVID în Austria?

Austria, o țară cu aproape nouă milioane de locuitori, trece în prezent printr-un sever val patru în pandemia de coronavirus, cu o incidență de șapte zile de aproape 1000 la 100.000 de locuitori, potrivit datelor actuale.

Citește aici mai multe

Citeste si:  Nu le-a ajuns drumul! Coliziune între două TIR-uri înmatriculate în Bulgaria.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *