S-a lăsat bezna în cabanele de pe Semenic! ENEL-ul nu reușește nici în 2021 să facă față nevoilor stațiunii!

Situație revoltătoare pe Muntele Semenic unde sute de părinți și copii au fost nevoiți să stea în această seară în cabane, moteluri, pensiuni fără curent electric.

Telefonul redacției a fost apelat din nou, la fel ca în urmă cu un an, cu doi, cu trei, de această dată de o voce de mamă disperată, care ne anunța că împreună cu copiii se află în beznă și nu știe pe cine să mai apeleze, asta după ce reclamase situația la numărul de deranjamente al furnizorului de energie electrică ENEL – Sucursala Banat.

„Suntem pe Semenic cu copiii și din nou nu avem curent de la ora 19:00, deși să știți că nu a fost viscol, ci doar ninge ușor de câteva ceasuri. Am făcut sesizare, am și nr. de înregistrare dar nu știm când se va rezolva. Am venit de la Timișoara, pentru că de mâine e vacanță pentru copii și ne-am propus să stăm toată săptămâna“, ne spune Alexandra Faur, de profesie medic din Timișoara.

La fel ca și anul trecut, după ce închid telefonul, îmi verific agendele și încerc să apelez numerele de telefon ale unor oameni din conducerea Sucursalei ENEL Distribuție Banat. De data asta nu am prea mult noroc, e duminică seara și oamenii poate nu vor să fie … deranjați. Ce-i drept, nici cetățenii de pe Semenic nu ar fi vrut să deranjeze ENEL-ul dacă lucrurile ar fi funcționat normal din punct de vedere al unui sistem de distribuție fiabil. Doar că, măi dragă ENEL-ule, s-o recunoaștem, ai preluat un sistem de distribuție cu multe carențe, dar ai știut cu siguranță ce preiei, o rețea care avea nevoie, încă de la momentul preluării de o retehnologizare da capo – al fine. Și, evident, lucrul ăsta presupune și investiții pe măsură. Că doar să încasezi și să faci profit de pe bieții români, pe bune, nu e fair. Ca să ți-o spun de la obraz, în Italia dacă îți demonstrai ­„know-how-ul“ așa cum faci în țara lui Mihai Viteazu și Avram Iancu, cel mai probabil erai zburat de mult de pe piață, cu tot monopolul tău, cu toate influențele tale, cu toți banii tăi, pentru că tu promovezi un stil hapsân și faci de ani de zile o demonstrație de „miserupism“ la adresa cetățeanului. Ală pe care-l facturezi. De câte ori s-au plâns primari de comune, de orașe, șefi de județe, cetățeni simpli despre calitatea serviciilor ENEL? Sincer, nici nu mai știu cu exactitate.

Citeste si:  Germania: Va scoate pandemia sectorul de îngrijire din zona gri?

Ceea ce știu, este că în speța de pe muntele Semenic și localitățile din această zonă superbă de Românie, Văliug, Crivaia, Gărâna, Brebu Nou, societatea ENEL promite un efort investițional de vreo două milioane de euro, într-un proiect de schimbare a rețelei care acum e atârnată pe stâlpi și care va deveni una subterană. Deci, mai pe românește, nu va mai cădea curentul la prima chiciură depusă pe firele ENEL! Ce bine va fi! Dar, apropos, când vom beneficia de finalitatea acestui proiect?

Între timp problema a fost rezolvată de echipa de intervenție de la ENEL Distribuție Banat, unde știu că sunt oameni deosebiți, care au reacție și care nu poartă nicio vină pentru situația creată pe Semenic. Mulțumim pentru un fapt care ar trebui să constituie o normalitate în România, și anume că mai există și oameni în țara asta cărora le pasă de semenii lor. Da, știu, e un serviciu asigurat de aceeași societate, doar că și acesta putea fi satisfăcut cu întârziere. Pentru că, vorba personajului Scarlet O’Hara: Și mâine e o nouă zi, nu-i așa??

Sergiu TABAN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *