Weekend plin pe munte. Miile de turiști au ajuns pe Muntele Mic și pe Semenic (VIDEO)

Weekend plin pe munte, sute de turiști împătimiți ai sporturilor de iarnă, dar și membrii familiilor ce au venit pe munte pentru a le face pe plac copiilor ce și-au dorit să se joace în zăpadă. Miile de turiști au ajuns pe Muntele Mic și pe Semenic în acest sfârșit de săptămână.

Pe Semenic a început să ningă încă de sâmbătă. Și ninge, nu se joacă. Peste stratul vechi de zăpadă ce trece de 1 metru, deja s-au așternut alții vreo 20 de cm. La început, ninsoarea a fost mai mult o fulguială, dar de duminică dimineața, iarna le-a arătat curioșilor că este în drepturi depline, astfel că la această oră, stratul de omăt are peste 120 de cm. Și ninge abundent.


Turiștii nu s-au lăsat speriați de ninsoare – mai ales că temperatura a fost în jur de minus 5 – 6 grade. Oamenii s-au distrat – care cu sania, care cu placa, alții cu schiurile. Dar odată cu trecerea timpului și întețirea ninsorii, în jurul orei 15, turiștii au început să coboare de pe munte. Coloana de mașini formată a avut câțiva km și nu se terminase nici la lăsarea întunericului, mai ales că s-au produs câteva ambuteiaje pe panta de la intrarea în stațiune.

În schimb, pe Muntele Mic, s-au înregistrat mai multe cazuri de turiști accidentați pe pârtii sau rătăciți din cauza ceții.

Citeste si:  Măsuri suplimentare de fluidizare a traficului transfrontalier cu ocazia Zilei Naţionale a României

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *