Vela nu se joacă! Autostradă de la Caransebeș la Drobeta Turnu Severin!

Partidul Național Liberal a lansat Programul de Guvernare ”Dezvoltăm România”, iar o sinteză a acestuia a fost prezentată astăzi de președintele organizației PNL Caraș-Severin, senatorul Ion Marcel Vela. „Programul cuprinde viziunea liberală asupra dezvoltării României și setează obiectivele prioritare ale următorilor patru ani de guvernare PNL: creșterea economică și ridicarea nivelului de trai; reforma marilor sisteme publice și modernizarea statului; siguranța cetățeanului, independența justiției și reforma constituțională“, afirmă ministrul afacerilor interne.

În ceea ce privește spectrul infrastructurii rutiere, demnitarul Marcel Vela afirmă că guvernarea liberală a pregătit un plan serios, în vederea unirii rutiere și feroviare a regiunilor tradiționale ale României prin autostrăzi, drumuri expres și cale ferată de mare viteză prin închiderea coridoarelor pan-europene de transport.

Între cei 970 de kilometri de autostrăzi și drumuri expres în următorii trei ani, liberalii s-ar preocupa și de un tronson de mare viteză care ar putea include și județul Caraș-Severin, conform celor transmise de ministrul Marcel Vela.

Autostrada Arad – Timișoara – Lugoj – Caransebeș – Drobeta Turnu Severin, de pe A1 via A6!

Cărășenii vor putea urca mai repede pe autostradă într-un viitor nu foarte îndepărtat, conform cu cele afirmate astăzi la Reșița de ministrul Marcel Vela. Chiar dacă se află într-un stadiu de pre-fezabilitate, studiul specialiștilor în infrastructură rutieră vizează demararea în perioada 2021 – 2024 a tronsonului de autostradă care va lega municipiile Lugoj, Caransebeș și Drobeta Turnu Severin.

Autostrada Drobeta Turnu Severin – Caransebeș – Lugoj va avea o lungime de 142 de kilometri, pentru a cărei realizare guvernul liberal va aloca 6,52 miliarde de lei. La această autostradă se va adăuga coridorul transfrontalier Drobeta Turnu Severin – Calafat, parte din coridorul de conectivitate a proiectelor analizate în cadrul inițiativei celor 3 Mări, în valoare de 3,31 miliarde de lei și o lungime de 72 de kilometri. „Autostrada care va lega A1 de Calafat va urma cursul Drumului European E70 dar concret nu pot să vă dau detalii până la definitivarea studiului de fezabilitate. Sunt alocate sumele necesare pentru proiectul SF și proiectul tehnic iar susținerea acestei autostrăzi este o prioritate pentru Ministerul Transportului și guvernul PNL, în sensul în care autostrada A 6 s-a oprit în centura de la Lugoj de foarte mulți ani iar de la Lugoj la Orșova se circulă în aceleași condiții binecunoscute. Cel mai probabil autostrada se va construi de la Lugoj, pe partea vestică a actualului drum european iar înainte de Caransebeș va traversa zona colinară Zlagna, Valea Timișului, Vălișoara, Ilova spre Rusca Teregova, dar aceste detalii se vor definitiva în funcție de relief și detaliile tehnice ale constructorilor. Se dorește realizarea acestui traseu într-un timp scurt“, a dat asigurări ministrul afacerilor interne, Ion Marcel Vela.

Citeste si:  Selfie-ul pe tren nu ia like-uri, ia vieți

Totodată, pe infrastructură feroviară vor fi demarate în următorii trei ani noi lucrări pe rețeaua TEN-T Centrală și Global, care vor include secțiunile Timișoara – Arad – Caransebeș, în valoare de 7,3 miliarde lei și pe zona de sud, Craiova – Caransebeș în valoare de 11,2 miliarde de lei.

Președintele Partidului Național Liberal Caraș-Severin, Marcel Vela a prezentat și alte direcții prioritare naționale ale Programului de Guvernare elaborat în concordanță cu viziunea europeană de trecere spre un model economic sustenabil și incluziv.

Sergiu TABAN

3 thoughts on “Vela nu se joacă! Autostradă de la Caransebeș la Drobeta Turnu Severin!

  1. Îmi vine să plâng și să RÂDDDD , cu glas tareeee , când se apropie alegeri prezidențiale sau indiferent de care , toate partidele politice fac promisiuni , pe care nu le vor onora nici o dată , doar, doar vor mai fi la putere , așa au fost PSD-UL, PNTD , PNL ȘI IAR PSD-UL ȘI ACUM DIN NOU , PNL-UL….. Și așa se vor comporta dea pururea , până când stabilitatea politică și economică , va deschide ochii și mintea , tuturor alegătorilor și nu vor mai vota , pentru interes material sau de dragul de a votaaaaa….. Suntem un popor de PROȘTI ȘI INCULȚI !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *