ACȚIUNI PENTRU PREVENIREA RĂSPÂNDIRII SARS-CoV-2 ȘI LIMITAREA INFECTĂRII CU VIRUSUL

ACȚIUNI PENTRU PREVENIREA RĂSPÂNDIRII SARS-CoV-2 ȘI LIMITAREA INFECTĂRII CU VIRUSUL. Pentru prevenirea răspândirii și infectării cu virusul SARS-CoV-2, poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin, împreună cu jandarmi de la Inspectoratului de Jandarmi Județean Caraș-Severin, au continuat activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020 privind noile măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.Altfel, în ultimele 72 de ore, în urma activităţilor desfăşurate pe raza întregului județ, au fost verificate aproximativ 250 de societăți comerciale, peste 4.000 de locații de interes, peste 500 de mijloace de transport persoane, fiind totodată legitimate 6.355 de persoane cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse.

Au fost derulate 36 de acțiuni punctuale, dintre care 31 au fost acțiuni independente ale poliției.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 152 de sancţiuni contravenţionale, conform Legii nr.55/2020, în valoare totală de 14.000 de lei, dintre acestea 140 pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală și 12 pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea sau libera circulație.

Totodată, în cadrul activităților au fost utilizate dispozitivele electronice pentru verificarea certificatelor digitale, pentru peste 700 de persoane.181 de operatori economici au fost informați cu privire la noile reglementări.

Vă recomandăm să respectați măsurile de protecție individuală și interdicțiile impuse de autorități.
Scopul polițiștilor nu este acela de a sancționa, ci de a asigura aplicarea legii, pentru siguranța tuturor, menționează Alina Boeru, purtătorul de cuvânt al IPJ Caraș-Severin.

Citeste si:  Din nou hotărâri “ciudate “ adoptate la ADI Intercom Deșeuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.